Overfallet på stien mellom Petersborggata og Skolegata dennehelgen vil sannsynligvis bli kategorisert som en legemsfornærmelse.

Politiet koder ulikehendelser og episoder forskjellig. Å finne statistikk på hvor mange av byenskvinner som har blitt overfalt av fremmede menn i mørke gater eller stier, erumulig å finne.

Koding

- Grunnen til at det er vanskelig å finne, er at det kanvære mange måter å kode en slik sak. Det kan kategoriseres som veskenapping,legemsfornærmelse, skremmende og plagsom adferd, mens de enkelte tilfeller erforsøk på voldtekt, sier Morten Pettersen, leder av etterforskningsseksjonenved Tromsø politistasjon.

Hvis denne sakenkategoriseres av politiet som en legemsfornærmelse, faller den inn i en storgruppe med mange ulike saker. En legemsfornærmelse kan være alt fra en ørefiktil en slåsskamp.

- Hvor ofte skjer det at unge kvinner blir overfalt på mørkesteder av fremmede menn?

- Vi har ikke mangeslike saker, sier Pettersen.

Mer i media

Siden overfall mot kvinner blir kategorisert forskjellig, erdet derfor vanskelig å si om det har vært en økning av tilfeller der kvinner bliroverfalt.

- Jeg vet ikke om jeg har belegg for å si at det har vært enøkning. Det kan være at flere saker blir omtalt i media enn tidligere.Tidligere har det kanskje vært saker som ikke har vært så alvorlige, men somkanskje ikke har blitt skrevet om, sier Pettersen.