Hilde Grønbech-Hope, som har tatt over som hotelldirektør for Øyvind Alapnes mens han er på ferie, ser seg godt fornøyd med åpningen av hotellets nye Skybar.

- Jeg vil helt klart kalle det en suksess.

Les også: Her åpner byens høyeste bar

Opp i høyden

Allerede før åpningen klokken 12.00, hadde folk funnet fram til baren og spisestedet i hotellets ellevte etasje. En av dem var Trond Arntsen, som sammen med Cecilia Fogli, Beate Stormo og Marius Storli hadde satt seg godt til rette med utsikt mot både Ishavskatedralen og Tromsøbrua.

- Vi skulle ha et lunsjmøte, og jeg tenkte jo at da må vi presentere Tromsø fra sin beste side. Da må man opp i høyden, forklarer Arntsen.

Både Fogli og Stormo lot seg imponere.

- Det er ingen tvil om at utsikten er fantastisk, sier Fogli

- Og maten var utrolig bra, legger Stormo til.

Les også: Stinn brakke på eksklusiv åpningsfest

Tar imot forslag

Like bak baren finner man det som mest sannsynlig er Tromsøs høyeste kjøkken. Der var Tommy Olsen, kjøkkensjef på bankett, opptatt med å legge siste finpuss på dagens fiskesuppe.

- Vi har i utgangspunktet en fast meny fremover, men den er ikke satt i stein. Vi vil blant annet se hva folk ønsker å spise og forsøke å tilpasse oss etter det, sier han.

På den kjøkkenbenken står det ferske reker, fiskesuppe og en rekke andre herligheter fra havet. Olsen er ikke i tvil om hva som er hans personlige favoritt.

- Jeg vil helt klart anbefale fiskesuppen. Ingenting er vel bedre enn å nyte ei god fiskesuppe i det været her, utdyper han.

Les også: Slik ble åpningen av The Edge

Ikke bare bar

Det som kanskje skiller Skybaren fra andre serveringssteder i Tromsø, bortsett fra høyden, er at det hele kan nedmonteres forholdsvis raskt og arealet omgjøres til tre separate møterom.

- Vi har tre mobile barer på hoteller, og alle kan flyttes etter behov. Dette er en av dem. Kjøkkenet kan også monteres eller nedmonteres ut fra behov, forteller Grønbech-Hope.

- Vi har også alt av nødvendig utstyr for møteaktivitet skjult i taket, slikt som projektorer og lerret, forteller Andreas Sandvik i hotellets meeting & events crew.

Les også: Vannlekkasje på The Edge

Fikk stolkritikk

Ifølge den fungerende hotelldirektøren, har de over helgen fått mye kritikk for valget av møblement til baren.

- Mange reagerte på fargene på stolene. De mente det så litt ut som Ikea-møbler, sier Grønbech-Hope.

Hun kan forsikre om at møblementet ikke er permanent.

- Møblene var egentlig tiltenkt utearealet utenfor inngangen, men vi tenkte det var viktigere å få åpnet baren her oppe enn å få på plass uteservering nede - da med tanke på det flotte været vi har i vente.

Nye møbler er ifølge Grønbech-Hope allerede bestilt.

- Det blir litt mer lounge-møbler enn det vi har i dag. Da tenker jeg på sittegrupper og sofaer, forklarer hun.

Les også: Tromsø er Norges hotellvinner

Fungerende hotelldirektør på Clarion Hotel The Edge, Hilde Grønbech-Hope, kaller åpningen av hotellets Skybar en suksess.