Etter ti intense minutter hvor siste stol ble plassert og første espressobønne kvernet, kunne omsider «Risø» i Strandgata åpne dørene for sine aller første kunder. Da var allerede Elbjørg H. Hanssen som stedets første kunde klar med sin bestilling.

– En cappuccino, takk, sier Hanssen.

Og norgesmester i kaffekunst, Arne Risø Nilsen serverer.

– Dette har jeg ventet lenge på. Jeg har savnet Arne siden han sluttet på De 4 roser. Han er utrolig flink til å lage kaffe så hit kommer jeg nok til å være ofte, sier Hanssen.

– Ubeskrivelig

Allerede i mai ble selskapet stiftet og Arne sammen med broren Jon Risø Madsen selskapet. Men det var ikke før i september at forberedelsene og arbeidet med lokalet kunne begynne.

– Vi har gjort nesten alt selv når det kommer til innredning, så nå har det blitt slik vi selv ønsket, sier Nilsen.

For det å skulle starte sitt eget sted har lenge vært en drøm for Arne og broren.

– Det er helt ubeskrivelig at vi nå har åpnet, det har nesten ikke gått opp for meg, sier baristaen.

Har det fra faren

Arne kommer til å ha ansvar for kaffen, som han selv beskriver som «moderne» med fokus på kvalitet og håndbrygget kaffe. Broren Jon som er utdannet kokk står for maten.

– Vi satser på kortreist kvalitetsmat «à la minutte» som betyr den lages her og nå. Det vil blant annet være varme lunsjretter og kaker, sier Nilsen.

Begge brødrene er vokst opp med mat og har en helt spesiell interesse for feltet.

– My skyldes nok pappa, han har alltid laget god mat fra grunnen og vært opptatt av at ingenting skulle være ferdigfabrikkert, sier Jon Risø Madsen.

– Ja, det er nok ikke uten grunn at vi er fire brødre i familien og alle har utdannet seg innenfor restaurantnæringen, legger Nilsen til.

«Gammelsjefen» ønsket lykke til

Også Risø Nilsens tidligere sjef, Trine Eilertsen, daglig leder på De 4 roser var kommet for å ønske sin tidligere ansatt lykke til.

– Det er så fint å se at han endelig har fått drømmen sin oppfylt. Dette har han bestandig hatt lyst til selv om jeg klarte å holde han hos oss i fire år, sier Eilertsen.

Hun er glad for at det har kommet et nytt tilskudd til Tromsø sentrum.

– Selv om dette stedet kanskje er en konkurrent for oss er jeg glad for at det kommer til steder til sentrum. Forhåpentligvis vil «Risø» trekke enda flere folk hit, sier Eilertsen.

FAMILIEBEDRIFT: Brødrene Risø var stolte over at de endelig kan åpne dørene til deres eget sted. Her er de sammen med kokk Steffen Lundli og den tredje boren Øyvind Madsen. Foto: Tor Farstad
ØNSKET LYKKE TIL: Arne Risø Nilsens tidligere sjef Trine Eilertsen på «De 4 roser» gir her blomster til sin tidligere ansatt på åpningsdagen. Foto: Tor Farstad
Foto: Tor Farstad iTromsø Tirsdag ettermiddag Ã¥pnet «Risø» mat og kaffebar. — Endelig, sier Arne Risø Nilsen. Foto: Tor Farstad