– Jeg ble både forbannet og oppgitt. Man forventer ikke en slik oppførsel, for jeg tror ikke vedkommende fikk oversikt over utfallet av hendelsen. Dette kunne ha gått langt verre enn det faktisk gjorde, forteller Magnus Kimsaas.

Sjokkert

Sammen med kona, Kathrine Maasvær, og tre barn i alderen 10 til 15 år hadde Kimsaas akkurat kjørt over Tromsøbrua og svingt til høyre i Skippergata ovenfor Tinghuset, da hendelsen fant sted søndag kveld klokken 20.

– Der måtte jeg stoppe opp for en fotgjenger som skulle over veien i gangfeltet. Det fikk trolig ikke bilisten som kom kjørende opp fra Nansen plass med seg, for det hele endte med at vedkommende kjørte inn i siden på bilen vår, der han med et smell traff bilen like ved høyre bakdør. Mens vi var opptatt av å sjekke hvordan det hadde gått med ungene, stakk bilisten av fra stedet, forklarer Kimsaas.

Hele familien reagerte kraftig på oppførselen.

– Både vi og ungene ble sjokkerte. 10-åringen lå og sov med hodet mot vinduet da hun våknet av smellet. Både dem og vi voksne var sjokkerte og overrasket over at vedkommende kunne finne på å stikke fra stedet, påpeker Kimsaas, før han legger til:

– Han kan umulig ha fått oversikt over utfallet før han stakk av. Dette kunne fort ha endt med at ungene ble skadet, eller at jeg hadde kjørt ned fotgjengeren i sammenstøtet.

Etterlyser vitner

Kimsaas rakk ikke å få med seg hvem som kjørte bilen, men ifølge fotgjengeren, som har meldt seg som vitne etter at familien valgte å anmelde saken til politiet umiddelbart etter hendelsen, var det snakk om en mann som kjørte en eldre, grå stasjonsvogn.

– Politiet var klar på at de hadde lite å gå etter i denne saken, men jeg håper at noen som var vitne til hendelsen vil melde seg. Det var mange biler bak oss da dette skjedde, påpeker han.

Kimsaas har også et lite håp om at bilisten som kjørte i familiens bil kommer på bedre tanker, og dermed melder seg.

– Da kan vi kanskje droppe hele anmeldelsen, forklarer han.

Kine Hanssen og Tom Benjaminsen (foto)