Årene skjærer gjennm vannet, musklene strammes og livbåten skyet fart. Klokken er litt over 12 og startskuddet for den første båten har akkurat gått. Mens Per Wiggo Jørgensens stemme gjaller ut av høytalerne, gjør det første damelaget seg klar til å gå ned i livbåten.

– Hold urinposen min, æ har allerede pissa!

– E det noen som vil ha en kaferdrops?

Når seks roere og en styrmann, alle utkledd som gamle damer, skal trå ned i en rødmalt livbåt, så blir det en del fliring. Utstyrt med rulator og urinposer fylt med gulbrun væske, ser det ut som de har rømt fra gamlehjemmet. En av damene tar seg en støyt av urinposen sin, til stor fornøyelse for publikum som har møtt opp.

Se bildeserie fra roregattaen!

Trenger nye folk

Startpistolen smeller, og mens kruttrøyken siver utover Tromsøsundet tar de ”gamle” damene årene fatt.

"Og der er ”Girlpower” i gang! Som vi ser er de litt i utakt, men det går seg nok til etter hvert, sier Per Wiggo Jørgensen.

Like sikkert som at det arrangeres roregatta hvert år, er det at Jørgensen er speaker. Han har vært med i 38 av de 62 årene regattaen har blitt arrangert.

– Dere er heldig, for siden jeg er forkjølet blir det nok ikke så mye prating som vanlig.

Litt prating blir det likevel. Han kan fortelle at båtene har vært mye på havet i år, og at folk har trent bra. Selv om det selvfølgelig er ujevnt, og at noen neppe har rodd før.

– Det synes. Men som vanlig er været praktfullt, og roerne er ”fresk”.

Roregattaen har etter hvert blitt en viktig tradisjon for byen, og bedriftene viser stor interesse for å selta. Men nå er det flere som har holdt på i mange år som begynner å bli lei.

– Vi trenger nye folk!

Aldri rodd så fort før

Slitne, men i godt humør, kommer ”Girlpower” inn igjen.

– Korsen ska vi få snudd båten?

– Æ treng rullatoren min!

Etter som damene kommer seg ut av båten blir resultatet klart.

– Æ trur aldri vi har rodd så fort før! utbryter Hilde Gamst Pedersen.

Det er 7. året ”Girlpower” er med på regattaen, selv om de egentlig har omdøpt laget til ”Eldrebølgen” i år. Og etter at damene har pustet ut blir det klart at de deltar til neste år også.

Per Wiggo Jørgensen skriver ned rundetider.
Det hele braker løs med en parademarsj for å få opp stemningen.