Sosiale medier er fulle av bilder folk har tatt av seg selv, selfier. På Polaria kan du ta et bilde av deg selv, sammen med en eller flere av selene, altså en SEL-fie.

– I forbindelse med vinterferien har vi lyst til å dra i gang en konkurranse. Vi fikk da ideen om at de som er her på besøk kan ta en SEL-fie, sier daglig leder Geir P. Stokke ved Polaria.

Hos Polaria bor de fire selene Bella, Mai San, Loffen og Lyra. De er nysgjerrige på mennesker og poserer gjerne i bakgrunnen.

– Når man ser på de i vinduet eller i tunnelen tar det ikke lang tid før de kommer helt bort til deg, sier Stokke.

#Polariaselfie

For å delta i konkurransen må du laste opp bildene dine på Instagram og tagge de med #Polariaselfie.

– Du kan også gjerne dele bildene dine med oss på iTromsø sin Facebook-profil eller Snapchat, sier innholdsredaktør Camilla Solheim som har ansvar for sosiale medier i iTromsø.

Konkurransen starter i dag og avsluttes ved midnatt søndag 1. mars. Solheim og Stokke skal kåre to vinnere, en over 16 år og en under 16 år.

– Vinneren under 16 år får være med å mate selene våre. Vinneren over 16 år skal få lov til å svømme sammen med selene, sier Stokke.

Sjelden premie

Det er ikke ofte Polaria slipper noen inn i bassenget sammen med de fire selene.

– Siden Polaria åpnet har vi bare tillatt noen titalls mennesker å svømme med dem. Jeg vet det er veldig mange som ønsker seg denne opplevelsen og da er det bare å delta i konkurransen, sier Stokke.

Når det kommer ukjente i bassenget pleier selene først å være litt skeptiske.

– Men det går ikke lang tid før de myker opp. Da pleier de å ville leke, forteller Stokke.

Bildene som tagges med #Polariaselfie kan også bli publisert i iTromsø, og på Polaria og iTromsøs profiler på sosiale medier.

Bella venter på å få fisk. Foto: Monika Aaserud
Seltrener Solveig Enoksen gir Lyra og Bella mat. Foto: Monika Aaserud
Anja Berg jobber hos Polaria og debuterer her med sin første SEL-fie. Foto: Monika Aaserud
Seltrener SEL-fie: Solveig Enoksen er seltrener hos Polaria. – Dette er min første SEL-fie også, sier hun. Foto: Monika Aaserud