– Vi bruker disse dagene på å bli kjent med hverandre, ettersom det har kommet mange nye på landslaget siden sist. I tillegg har vi to coacher her som hjelper oss med å lære mer om oss selv og hvordan vi kan prestere best mulig, forteller Kenneth Kentø på telefon fra Oslo.

Tirsdag og onsdag denne uken tilbringer 22-åringen fra Kvaløysletta, som til daglig jobber som bilmekaniker hos Trondsen bil, i Oslo. Her forbereder han seg sammen med de andre norske deltakerne til årets Yrkes-EM som går av stabelen i Frankrike i begynnelsen av oktober.

Tøffere enn forventet

Årets EM blir ikke Kentøs første internasjonale konkurranse.

– I og med at jeg vant NM i bilmekanikerfaget i 2012, fikk jeg representere Norge i VM i fjor og dermed også årets EM, forklarer han.

22-åringen tror selv han kommer til å være bedre forberedt foran årets mesterskap.

– VM i fjor var tøffere enn jeg hadde trodd, så der gikk det sånn midt på treet. Foran EM skal jeg trene litt mer og litt annerledes. Jeg merket i fjor at det var mange land som tok dette mesterskapet mer seriøst enn vi i Norge, erkjenner Kentø.

Selv om tromsøgutten er ung innen bilmekanikerbransjen, er han nærmest for veteran å regne i denne sammenheng.

– Den øvre aldersgrensen for å delta i VM er 22 år, mens den i EM ligger på 25 år. Her på landslaget tror jeg ikke vi har noen over 23 år, forklarer han.

Bilmekanikeren, som har hatt fagbrev i tre år, har en enkel forklaring på hvordan han har nådd så langt på kort tid.

Må klaffe

– Jeg synes det er artig å ha en variert hverdag der jeg kan videreutvikle meg. Når jeg først går inn for å lære meg noe, legger jeg virkelig sjela mi i det, forklarer 22-åringen.

Årets EM i oktober har han realistiske forventninger til.

– Så fremst alt klaffer med trening i forkant, kan det bli ganske bra, men det er tett i toppen, så mange land kan gjøre det bra i konkurransen, blant annet Sverige, Danmark og England, spår Kentø.

VM: Tromsøgutten er her i aksjon under Yrkes-VM i fjor, et mesterskap han kvalifiserte seg for gjennom å bli norsk mester i 2012.