SENTRUM: I går offentliggjorde K-sekretæriatet en ny rapport hvor KomRev Nord kontrollert private næringsvikrsomheter som ansatte ved Brann og redning har og anskaffelse av varer og tjenester.

Klar avtale

I rapporten gjøres det klart at Sollid fra starten har avklart sin private virksomhet med kommunen. Den tillater at han kan jobbe inntil 7,5 timer i uken på privat basis.

Les også: "Setter spørsmålstegn ved Sollids etikk"

KomRev NORD konkluderer imidlertid med at Sollid – i en årrekke – har vært langt mer aktiv.

I sine beregninger har granskerne brukt 46 uker som grunnlag ved utregningen. Det ga et timetall på 9-10 timer i uken i 2012 – noe som granskerne mener er et brudd på avlaten.

Les også: "Vil følge reglene"

Innenfor

Nils Ove Sollid sier i sitt tilsvar at han har gått ut fra et helt arbeidsår når han har operert i privat regi. Legges det til grunn, har han holdt seg innenfor den fastsatte grensen.

I rapporten blir også inntektsforholdene til brannsjefen offentliggjort. I årene 2008 til 2012 hadde Sollid netto inntekter fra rundt millionen til nesten 1,4 millioner kroner. I det samme tidsrommet varierte lønnen fra kommunen fra 689.000 til 923.000 kroner.

Rolleblanding

Rapporten påpeker også uheldige situasjoner som blant annet politiet oppfattet som rolleblanding.

Her ble Brann og redning kontaktet for å bistå i en kriminalsak. Nils Ove Sollid stilte da i uniform. Det tok etterforskerne som et tegn på at kommunen – gjennom brannsjefen – ville bidra i oppklaringen.

Da politiet i ettertid mottok en faktura på 21.000 kroner fra Sollids private firma, oppstod det diskusjoner

Her svarer brannsjefen til granskerne at oppdraget ble utført på hans fritid og at han til slutt fikk utbetalt pengene.

– Jeg stilte på en forespørsel fra en politiadvokat – noe som har skjedd flere ganger tidligere. Derfor så jeg på dette som et normalt oppdrag hvor privatmannen Nils Ove Sollid var kontaktet.