Det er Dagbladet som melder at de to skal delta på ulike møter i Berg kommune.

Det skjer som en oppfølging på den tragiske rasulykken tirsdag.

De tre som er savnet etter raset, er fortsatt ikke hentet ut av ulykkesområdet.

- Vi har invitert politimesteren i Tromsø og lege Mads Gilbert, sammen med andre kompetente folk, forteller ordføreren i Berg kommune, Guttorm Nergård, til Dagbladet langfredag.

Blir oppdatert

Mads Gilbert, avdelingsoverlege ved Universitetsykehuset Nord-Norge, og politimester Ole B. Sæverud i Troms politidistrikt, skal blant annet delta i et møte i kommunesenteret Skaland fredag formiddag. Der blir det gitt en oppdatering på hva som kan gjøres, og når.- Først skal de ha et møte med kriseteamet, så er det en orientering til de pårørende, sier Nergård til Dagbladet.Senere fredag skal det også være et møte for bygdefolket. Det har vært en stor påkjenning for alle i Berg kommune etter ulykken tirsdag, og det faktum at de omkommede fortsatt ligger under snømassene i Tromdalen.- Klokka 15 skal vi ha en orientering til bygdefolket og pressen, sier Guttorm Nergård.

Sprenger løs snømasser

Fredag meldes det for øvrig om at redningsarbeidet først kan fortsette etter at det er utløst nye skred i området i Tromdalen. Dette for å øke sikkerheten i redningsarbeidet.

Deretter kan letingen etter de tre savnede iverksettes.

Men først må været bedre seg slik at man kan ta seg inn til ulykkesområdet.

- Vi er avhengige av åfå sprengt ned snø fra fjellsidene, og må bruke lydkanon eller dynamitt. Blir det lydkanon, er det vel Statens vegvesen som må gjøre det. Skal vi bruke dynamitt, må vi få inn Forsvaret, sier fungerende lensmann Roger Magnussen til Dagbladet.