Direktøren i Eiendomsspar AS gleder seg over at mesteparten av arealet i Mack-kvartalet på vestsiden av Storgata, er fylt opp. Snart begynner jobben med å gjøre de tomme Mack-lokalene på andre siden av Storgata om et opplevelses- og kjøpesenter.

Har litt å bidra med

– Reguleringsplanen har tatt litt lengre tid, men vi er inne i en positiv prosess med kommunen, sier Christian Ringnes.

I dag deltar direktør Christian Ringnes på kulturnæringskonferansen i Tromsø. Her skal han snakke om privat finansiering av kultur, om det er gave eller investering.

– Jeg skal snakke om privat og offentlig samarbeid i kulturnæringen, og hvordan få private til å bidra. Jeg tror jeg har litt å bidra med til det temaet, og det er vel ikke tilfeldig at jeg er invitert, sier han.

Som operataket

Christian Ringnes håper reguleringsplanen er klar til over sommeren, før den sendes ut til offentlig ettersyn.

– Vi planlegger et opplevelses- og kjøpesenter på 40.000 kvadratmeter, med en vid blanding av opplevelser og shoppingmuligheter. Utendørs blir det en skrånende park på taket, som det nærmeste i sammenligning vel er operataket i Oslo. Det tror jeg vi fungere bra som en park i byen, sier han.

Ringnes er klar over at de har en formidabel jobb foran seg med å fylle arealene med leietakere.

– Det blir nok ikke byggestart før i 2015 eller 2016, i beste fall. Vi har en voksen jobb å fylle lokalene med leietakere. Det vil ta litt tid, men vi må vite hva vi selger før vi selger det.

Tror det ordner seg

Første del av Mack-kvartalet er han godt fornøyd med.

– I kulturkvartalet, med studenthuset Driv og Kunstakademiet, er det et yrende liv. I all beskjedenhet synes jeg det har blitt bra. Vi er i dialog med flere leietakere som skal inn.

Ringnes har fått med seg turbulensen rundt økonomien til sjakk-OL og at arrangementet står i fare fordi de mangler 15 millioner kroner. Sjakk-OL skal arrangeres i det gamle lageret til Mack, som inngår i planene for et opplevelses- og kjøpesenter som Eiendomsspar og Mack står bak.

– Min erfaring er at alt ordner seg. Det vil være en utenkelig situasjon at Norge og Tromsø ikke skulle arrangere sjakk-OL, sier en optimistisk Ringnes.