Fontenen, som ligger på sørsiden av kirkegården like ved minnesmerket etter krigen, har ifølge Barstad stått tom i mange år.

– Jeg har forhørt meg med de ansvarlige som påstår det er på grunn av en vannlekkasje. Den må jo ha pågått i mange år, så hvorfor ikke gjøre som det er gjort på Nansen plass? Der har de jo fylt i fontenen med blomster, sier Barstad.

– Nitrist

Barstad synes ikke blomstene han foreslår til fontenen behøver å være avansert.

– For eksempel kan man plante lave stauder. De vedlikeholder seg selv, og lever år etter år. Det er i alle fall bedre enn at det skal være så nitrist som det er nå. Jeg synes kirkegården i byen fortjener noe bedre enn denne tomme fontenen.

Skal utbedres

Trond Evertsen, arbeidsleder ved gravlunden, lover at minnelunden og fontenen skal utbedres.

– Dette har vi hatt et møte på nylig, hvor vi bestemte at dette skal utbedres neste sommer. Jeg er helt enig i at det ikke ser fint ut med den tomme fontenen der, sier Evertsen.

Om Barstads forslag med blomster blir gjennomført kan han ikke love.

– Vi har ikke avgjort hva vi skal gjøre enda, men vi må tenke litt kreativt framover, om hva vi skal gjøre. Innen sommeren 2015 skal det uansett være ordnet. Den engelske minnelunden ble så fin etter at vi ordnet opp der, så vi kan jo ikke gjøre noen forskjell på den norske, konstaterer arbeidslederen.

Willy Barstad synes det er sørgelig at fontenen på Tromsø gravlund er tom. Foto: TORBJØRN O. KARLSEN