Tidligere eier og bilforhandler Per Molund venter fortsatt på sjekken fra myndighetene. Egentlig hadde han håpet at Forsvarsdepartementet skulle ordne saken. Men nå er dokumentene oversendt Justisdepartementet.

Rundgang

– Jeg skal gjøre mitt for at denne saken ikke havner på rundgang i departementene. Nå har Forsvarsdepartementet hatt rikelig med tid og sikkert mange anledninger til å rydde opp. I stedet opplever vi at saken sendes til justis, konstaterer Korsberg.

Troms-representanten har ikke skiftet syn etter at hans eget parti kom i posisjon etter høstens valg.

– Jeg mener fortsatt at det offentlige må betale utgiftene — rivingen av Granatbrygga inkludert. Det er ikke meningen at Per Molund skal belastes for etterlatenskapene fra krigens dager. Han kjøpte eiendommen i god tro og bør få dekket sitt tap, mener Øyvind Korsberg og forventer at partikollega Anders Anundsen tar affære og ikke bidrar til at saken blir en kasteball departementene imellom.

Kommer ikke unna

Også Per Molund stiller seg undrende til at Forsvarsdepartementet ikke satt sluttstrek i den mangeårige prosessen:

– Jeg tror denne saken ordner seg. Skal jeg være helt ærlig, skjønner jeg ikke hvordan regjeringen skal komme seg unna. De er rette adressat i denne saken og må ta ansvaret for at dette også ender rett økonomisk.

Les også: Granatbrygga, sommerens grøsser

Molund konstaterer at årene går fort og at regningen — som opprinnelig var på 7,4 millioner kroner — fortsatt står ubetalt.

iTromsø har kontaktet Justisdepartementet for en kommentar. Der får vi opplyst at dokumentene ennå ikke er mottatt hos dem.

VIL HA SVAR: Øyvind Korsberg. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen