– Vi skal ha første kurs 3. og 4. oktober, men på grunn av stort trykk, kjører vi et til kurs 21. november, forteller Cindy Balsvik, hovedinstruktør for KMG Tromsø.

60 kvinner er meldt på det førstkommende kurset som er på ti timer og går over to dager. Her skal både teknikker og bevisstgjøring læres bort.

– Deltakerne lærer blant annet bevisstgjøring og hvordan man skal forsvare seg mot angrep spesielt beregnet på kvinner. Vi har veldig lyst til å bevisstgjøre alle kvinner om de farene og truslene som finnes, sier Balsvik.

Les også: 18-åring sier han slo i selvforsvar

Lærer å sparke og slå

Aldersspennet på kurset strekker seg fra 16 år til godt voksne, og Balsvik påpeker at teknikkene er lette å lære enten du er i form eller ikke.

– Det blir en del praksis under kurset der man lærer og både slå og sparke. Dette i tillegg til frigjøring fra kvelning, overfall og fra noen som prøver å dra deg med seg. De fleste av disse er basert på kroppens naturlige reaksjoner og er lette å lære enten du er sprek eller bare ligger på sofaen, sier hun.

Les også: Mann prøvde å lokke elever med godteri

– Vil kunne forsvare seg

Det er ennå ikke lagt ut offisiell påmelding til kurset 21. november, men påmeldingene har allerede begynt å strømme inn.

– Det er allerede ti påmeldte til kurset i november. Jeg tror damer begynner å bli mer bevisst på hva som skjer både i byen og i resten av verden. Det er mye overfall og blind vold, og jeg tror de har lyst til å kunne forsvare seg selv og stille litt sterkere i hverdagen, forteller Balsvik, og mener selv at kursene bidrar til at flere kommer seg ut av skumle situasjoner.

– Slike kurs er veldig viktige. Det er ingen garanti for at du kommer deg ut av en situasjon, men sjansene for å komme deg unna er nok større dersom du er kurset. Også handler det mye om bevisstgjøring og ting man kanskje ikke tenker over når man er ute og går. Som for eksempel det å trykke på telefonen eller å gå inn i et mørkt smug. Det burde man kanskje ikke gjøre dersom man er alene.

Les også om da kampsportprofilen Thomas Formo besøkte Tromsø.