For å markere åpningen av Friluftslivets År 2015, vartet de opp med kreativ eventyrsti for aktivitetsglade barn.

- Det er sikkert over 300 stykker som allerede har startet på løypa, sier arrangør Mia Kanstad Kulseng, og peker mot turstien som fører til langvannet på tromsøya.

Treffer gamle kjenninger

Det myldrer av små og større barn med refleksvester og luene dratt godt ned over ørene. Barn som trosset bitende 9 minusgrader for å treffe kjære figurer som blant andre Ronja Røverdatter, Pippi og isdronningen Elsa, fra disneyfilmen ”Frost”. Blant disse er venninnene Eva Ivarjord Rabaas (5) og Mille Myrvold Hansen (4).

- Vi liker å gå på tur, det er veldig koselig å være ute når det er så mye folk, sier Mille. – Vi traff Pippi for litt siden, legger Eva til. – Og hun ga meg en gullmynt, smiler hun.

Store og små barn

Midt i blant spente unger med ærefrykt i blikket finnes det både troll, prinsesser og askeladder.

- Alle eventyrfigurene er spilt av unge fra Kulta, elever fra dans og dramalina ved Kongsbakken videregående skole, samt elever fra Kulturskolen. Ingenting av dette hadde vært mulig uten dem, sier Mia Kanstad Kulseng. – Vi har fått veldig god respons på initiativet, og det er svært gledelig at så mange har tatt turen hit i dag, til tross for det kalde været.

– Vi har mange fantastiske, frivillige samarbeidspartnere med på laget hver gang noe skal settes opp eller arrangeres. Vi har blant annet fått 30.000 kroner fra ExtraStiftelsen, utelukkende til bruk for dagens arrangement. Dette er noe vi naturligvis setter utrolig stor pris på, avslutter hun.