19. april satte Tromsø kommune i gang med å oppgradere rørene i Røstbakken og gatene rundt. De gamle vann- og avløpsledningene har ifølge kommunen for dårlig kapasitet, og må derfor skiftes ut. Arbeidet vil pågå fram til senhøsten 2023.

I tillegg skal det bygges et nytt system for overvann, altså nedbør og drensvann, og spillvann, altså avløp og kloakk. I dag går overvann og spillvann i samme ledningsnett og til det nærmeste renseanlegget. Dermed sendes også regnvann gjennom renseanlegget, men ved å lage to systemer unngås dette.

Veiene i området vil bli oppgrader samtidig som vann- og avløpsledningene. Røstbakken er svært trafikkert, både av myke og harde trafikanter. Pr. i dag er det ikke fortau i store deler av veien, men når rørene oppgraderes vil det også bygges fortau på nordsiden av veien.

Illustrasjonen viser den planlagte fremdriften. Foto: Tromsø kommune

Anleggsarbeidet vil påvirke trafikken og parkeringsplassene i området, som i perioder vil kunne være helt eller delvis sperret. I kortere perioder vil det også være nødvendig med midlertidig vann.