– Vi har ikke kapasitet til å ta imot mer pakkepost. Folk henter ikke pakkene sine fort nok slik at lagrene våre er helt fulle, forteller kjøpmann Kine Ottesen på Rema 1000 i Tromsdalen.

Helt fullt

Hennes butikk er utleveringssted for Tromsdalen og Tomasjord, og situasjonen er nå så ille at de må be Posten om å ikke kjøre ut mer post til dem.

– Vi har vært nødt til å bruke våre varelager for å lagre posttraller – og har sågar vært nødt til å stable pakker inne i herre- og damegarderoben, sier hun.

Pakkene blir liggende

Hun oppfordrer derfor alle som har fått pakkelapper de siste dagene om å skynde seg med hentingen.

– Ellers risikerer andre å ikke få sine julegaver i tide, ettersom de blir liggende på postterminalen, sier Ottesen.

Et annet problem med opphopningen av post er at pakkene ikke blir registrert.

– Vi får inn posten på traller og prøver å skanne dem inn fortløpende slik at de er mulig å spore for mottakerne, men det er ikke alltid dette er mulig, sier Ottesen.

Fulle hyller

Helene Walseth på Rema 1000 på K1 forteller om lignende forhold der.

– Vi har helt fulle hyller. Det er veldig mange pakker som er stablet opp her, og vi har vært nødt til å ta i bruk både kontor og pauserom som lager, sier hun.

Også på K1 sliter man med å få registrert posten som kommer til butikken, selv om situasjonen har bedret seg noe den siste uken.

Blitt noe flinkere

– Denne uken har folk blitt litt flinkere til å hente pakkene sine, men fortsatt er det veldig mye post som venter på å bli levert ut, sier hun.

I Kroken er situasjonen noe bedre, men ikke fordi folk er flinkere til å hente pakkene de har fått.

– Vi har et litt større lager enn de har i Tromsdalen så vi kan stable litt mer post der, men vi har også fått mange pakker inn. Det er spesielt mange Norgespakker som venter på å bli hentet, forteller Camilla Alkmann Pettersen på Coop Prix.