Nyhotellet The Edge har tatt opp konkurransen med byens utesteder om å fenge festglade tromsøværinger andre juledag. Med over 700 forhåndsbestilte billetter og rundt 300 kjøpt i døra kunne hotelldirektør Øyvind Alapnes konstatere suksess.

– Interessen har vært helt enorm, noe som tyder på at dette er noe folk vil ha. Vi vil at dette skal bli en tradisjon, så en så god start betyr at det garantert vil bli ny fest til neste år, sier Alapnes, som ikke tror han vil ødelegge for driften til utestedene.

– Vi er jo en konkurrent men det er nok av festglade tromsøfolk som sirkulerer på andre juledag, konstaterer han.

Varierte miljøer

Alapnes skryter av festens forskjellige «miljøer» som gjør at man kan oppholde seg i de omgivelsene man føler seg mest komfortable i.

– I hovedsalen har vi musikk fra Josef Bamba og Ca. Doffen, altså musikk som kan fange et bredt publikum. I loungen har vi litt roligere musikk, samt at vi har et tredje tilbud i skybaren med litt mer rockete musikk. Vi har med andre ord noe for enhver smak, forklarer hotelldirektøren.

Kom for «Doffen»

Blant dem som hadde møtt opp var Håvar Emaus, Hanne Garfjell, Anne Skancke Karlsen og Hans Sandsfjord. Sistnevnte har tidligere spilt i Ca. Doffen og det var derfor naturlig at vennegjengen tok 2. juledagsfesten på The Edge.

– Det er et band vi har fulgt i alle år, så vi måtte jo få dette med oss. I tillegg bruker Ca. Doffen å samle mange gamle tromsøfolk, så man møter på kjente man ikke har sett på lenge, sier Skancke Karlsen.

Den tidligere bandmedlemmene, Hans Sandsfjord, er enig at det er essensielt å få med seg når bandet spiller.

– Man får møtt på kjentfolk, også blir det som regel god stemning.

En god fest

Margrethe Nordahl og Trine Lemika Larsen tok også turen til The Edge for å få med seg det gamle tromsøbandet spille, men ble også fristet av andre attraksjoner.

– Jeg er stor fan av Josef Bamba, så han var det største trekkplasteret for min det, sier Lemika Larsen.

For Nordahl var det «Doffen» og en god fest som var hovedattraksjonen.

– Ca. Doffen er en gruppe jeg har fulgt siden den startet, også virket dette som en god fest for «oss voksne», konstaterer hun.

GOD FEST: Margrethe Nordahl og Trine Lemika Larsen ser frem til en god fest på The Edge. Foto: Lars Marius Matre / iTromso
FORNØYD: Hotelldirektør Øyvind Alapnes var godt fornøyd med tidenes første julefest på The Edge. Foto: Lars Marius Matre / iTromso
SCENEN KLAR: Scenen i The Edges hovedsal var lilla i anledning 2. juledagfesten. Foto: Lars Marius Matre / iTromso
DJ: Alex Beeton var DJ i lobbyen. Foto: Lars Marius Matre / iTromso