I hvert fall om du ønsker å komme det med noen av direktechartrene fra Tromsø. Tre selskaper flyr fra Ishavsbyen, men ingen av dem har plasser igjen.

– Vi er helt utsolgte fra Tromsø. Vi har noen plasser igjen fra Bodø, men dit er det jo et godt stykke å reise, sier Helen Begby i Apollo reiser til iTromsø.

Fullt i hele landet

Situasjonen er den samme hos konkurrentene Star Tour og Ving - selv om det finne noen plasser igjen hos dem.

– Vi har omtrent den samme hos oss. Vi har solgt unna 80 prosent av reisene fra Tromsø, sier Mathias Bergendahl i Star Tours til iTromsø.

Ving melder lignende tilstander.

– Vi flyr fra 13 flyplasser i Norge, og det er fullt ganske jevnt over. Man kan finne noe ledig her og der, men mye er utplukket. Har man mulighet til å reise litt før, eller komme hjem litt etter at påsken er over, har man mer å velge mellom, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Gran Canaria lokker mest

Det er først og fremst Gran Canaria som lokker norske charterturister – og det er også dit de tre selskapene flyr fra Tromsø.

– Vi sender av gårde en maskin til Gran Canaria i påsken. Den pleier som oftest å bli full ganske raskt – påsken er en periode da mange har fri, sier Helen Begby i Apollo.

Søker sol og varme

Forskjellene mellom Skandinavia og Sør-Europa og Afrika er store. Torsdag formiddag var det ifølge yr.no sol, 20 grader varmt og lett bris på flyplassen på Gran Canaria.

– Det er ikke alle som har lyst til å gå på ski – noen ønsker sol og varme isteden, sier Helen Begby.

Topp fem-listen

Ifølge reisestatistikk fra charterselskapene er dette topp-fem for vinterreisende nordmenn:

1. Gran Canaria

2. Tenerife

3. Tyrkia

4. Mallorca

5. Kypros