Kim Kjærvik Swaleh har tilbrakt store deler av sitt liv i båt. Og en ting han aldri glemmer er redningsvesten.

Tirsdag kunne det nemlig gått veldig galt, men det å være snartenkt og en god porsjon flaks reddet nok livet til Kim.

Røyk fra motoren

Gutten, som skulle fra Berg til sentrum, fikk nemlig motortrøbbel da han kom til Solligården.

– Det begynte å ryke fra påhengsmotoren. Jeg stoppet opp og satt meg på huk bakover for å se hva som var galt. Da jeg skulle åpne topplokket fikk jeg overbalanse og falt i vannet, sier Swaleh som kjørte en liten båt på 10–11 fot.

Alle som har havnet i havet vet at det ikke er bare å komme seg opp i en båt igjen.

Blåste i fløyta

Heldigvis var lastebåten ”Safir” fra Nordreisa i nærheten og kom til unnsetning da de hørte Kims fløyte.

– Jeg holdt meg fast i båten og prøvde å komme meg nærmere land, men det gikk ikke. Så oppdaget jeg at jeg hadde en fløyte på redningsvesten min. Jeg blåste alt jeg hadde, men jeg kunne ikke tenke meg at noen andre enn meg selv hørte det., sier Swaleh.

10–15 minutter

Heldigvis gjorde noen det. Mannskapet på lastebåten ”Safir”, som var lenger ute i sundet, reagerte på lyden og snudde for å komme 16-åringen til unnsetning.

– Jeg lå mellom 10 og 15 minutter i vannet. De kom veldig fort og jeg var veldig heldig. Jeg vil si tusen takk til mannskapet som hentet meg opp og lånte meg en kjeledress.

– Kapteinen var veldig glad for at mannskapet fikk hentet meg. Han spøkte om at de skulle ha en slik øvelse snart, men at de nå slapp det, sier Swaleh som sier at hendelsen ikke skremmer han til å ta flere turer med båten ut på havet.

Tvitret om vest

– Det blir nok flere turer. Alle må jo uti en gang, sier Kim Kjærvik Swaleh.

Like etter at Kim var i sikkerhet tvitret Politiet i Tromsø om hendelsen. Noen minutter senere kom det en generell melding fra politiet som nok var myntet på Kims hendelse: ”Bruk redningsvest!”