De ansatte på Bilbørsen bilutleie, som holder til iHansjordnesbukta, våknet torsdag morgen til det som etter hvert har blitt etkjent syn. Noen hadde tatt seg inn i lokalene deres, og prøvd å stjele en bil.

– Tyvene har kommet seg inn og prøvd å stjele en av bilenepå verkstedet. De hadde oppdaget at bilen ikke er mulig å få start på, så densto like utenfor, forteller Evald Figenschou, fungerende daglig leder påBilbørsen.

Stjal nøkler

Det er ikke første gang at Bilbørsen har hatt ubudnegjester. På tre uker har de nå hatt hele fire innbrudd, og tre biler har blittstjålet.

– Det hele startet 6.februar. Dahar ubudne tatt seg inn i lokalene og stjålet alle reservenøklene tilutleiebilene våre. Noen dager etterpå var to biler stjålet, fortellerFigenschou.

Etter tips fra publikum fant deden ene bilen parkert utenfor sentrum, mens den andre ble funnet i Nordreisaved en tilfeldighet. Dette var biler som ennå ikke blitt skiftet lås på, dermedvar det lett match for tyvene, hevder Figenschou.

– Det ringte noen og spurte om vi kunne flytte bilen somsto i veien for brøyting ved et hyttefelt i Nordreisa. Da jeg sa at bilen varstjålet, ble det stille i andre enden. Det var bare flaks at vi fant den, sierFigenschou.

Låste dører

Men Bilbørsens uflaks ender ikke der. Også i forrige uke haddetyver tatt med seg en bil

– Natt til lørdag skjedde detigjen. Noen hadde tatt en av bilene som sto parkert utenfor, og vi fant denigjen på Kvaløya. Nå har politiet tatt inn bilen, og vi håper at det skal blislutt på innbruddene og tyveriene. Vi har skiftet lås på alle, men likevel tarfolk seg inn og stjeler, sier Figenschou.

Han forteller at han og de ansatteklør seg i hodet over de mystiske innbruddene.

– Vi har avlåst alle områder etterstengetid, men det virker som om de kommer seg inn på et vis likevel. Det ertrasig at vi skal bli så plaget av innbrudd og tyveri, sier Figenschou, somtror det er en tyveribande som har peilet seg ut Bilbørsen som arena.

– Vi er i dialog med politiet og må få iverksatt tiltak forå få slutt på dette. Det koster oss mye frustrasjon og penger, menerFigenschou.