Onsdag var det premiere på teaterstykket «Jeppe», med Finn Arve Sørbøe i hovedrollen. Hovedpersonen selv våknet til strålende kritikker torsdag morgen.

– Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger etter premieren i går, og det var en lettelse at de fleste likte hva de så, sier Sørbøe.

Kaotisk

Men midt i oppkjøringen til premieren gikk Sørbøes mor, Ruth Sørbøe, bort på Sør-Tromsøya sykehjem. Det har skapt noen kontrastfylte dager for skuespilleren.

– Det er ennå så nytt og dermed vanskelig å snakke om. Det har rett og slett vært noen kontrastfylte dager som har vært både rotete og kaotisk, forteller Sørbøe til iTromsø.

Han forteller at det å ha kona og nære venner i jobben på Hålogaland Teater har lettet på trykket.

– Det har vært utrolig godt å ha kona, gode kollegaer og venner så nært i en slik situasjon. Jeg er heldig som har familie som stiller opp og støtter når slik skjer.

Må levere

Allerede i kveld går han på scenen igjen som Jeppe.

– Det blir forestillinger helt frem til 12. oktober, og det er noe jeg absolutt ser fram til. Vi har håpet lenge at forestillingen skulle lokke publikum, og ut fra billettsalget ser det slik ut. Nå må vi bare levere varene. Det er utrolig lettende med så gode tilbakemeldinger så nå må vi bare fortsette, sier Sørbøe.

Forestillingen hadde premiere i går for fulle saler, og vår anmelder rullet terningen til en solid femmer.

Jeppe på Hålogaland Teater. Foto: Helge Matland