I den felles politiske plattformen for Høyre og Fremskrittspartiet står det svart på hvitt: La Vinmonopolet holde åpent de samme dager som butikkene kan ha ølsalg.

- Dette tror jeg mange av våre kunder vil sette pris på, og vi er klare til å holde åpent på de tidspunktene som politikerne bestemmer, sier kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvord Bing Lorentzen til VG.

Les også: Klar for nyåpning!

I ytterste konsekvens vil dette bety åpne pol til klokken 22.00 om jvelden. De nye regjeringspartiene har nemlig tidligere foreslått dette som nytt tidspunkt for stans av ølsalg på hverdager. I dag stenger ølsalget på hverdager klokken 20.00.

Mer trolig er det at åpningstidene for Vinmonopolet nå også vil omfatte høytidsdager som ikke regnes som helligdager, for eksempel jul - og nyttårsaften, pinseaften og påskeaften.- Nå står det jo også i dokumentet at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk skal følges, slik at det blir for tidlig å si noe konkret om de nye åpningstidene. Vi kjenner ikke detaljene før forslaget blir behandlet i Stortinget, sier Halvor Bing Lorentzen.Han tror derimot at en tradisjonell alkoholfri salgsdag står for fall, nemlig valgdagen.- Den tror jeg vil komme. Denne salgsfrie dagen har flere partier gitt uttrykk for at de ikke helt skjønner poenget med.