Gaven var nemlig en 160 meter lang håndstrikket tøyslange i alle regnbuens farger.

Det tok russekullet tre uker å strikke tøyreptilet.

– Det striktes helt til siste slutt. Vi har holdt på seks timer hver dag siden påske. Det totale antall arbeidstimer vet ingen, fortalte klassevenninnene Randi Lindberg og Wenche Richardsen ved Tromsdalen videregående.

Æresruss

Selv om ormen var et samarbeidsprosjekt, var det en av bidragsyterne som skilte seg ut. Nina Jensen i 3 AFD strikket alene 5,5 meter av tøydyret.

Slangen skulle være en gave til Erlend Rian som også ble bortført av russekullet og deretter kåret til Årets æresruss. Første gang Bladet Tromsø skriver om den var 16. mai og slangen hadde da ikke fått noe navn, til tross for gode forslag som «Riorm» og «Guttorm». Valget falt til slutt på «Ormen Rian».

Men hva gjør man så med en 160 meter lang gave?

Doneres videre

– Jeg har grublet i hele dag. Men jeg er kommet fram til at Kvamstykket barnehage skal få den- Jeg har litt dårlig samvittighet når det gjelder denne barnehagen. Den skulle vært både utbygget og restaurert, men foreløpig har vi ikke hatt midler til å utføre disse arbeidene, sa Rian til «Tromsøs» John Strandmo.

Brukt som stol

Men slangen skulle da ikke være en erstatning for restaureringen, men en ekstragave.

Den første tanken var imidlertid å gi gaven et hjem på Kulturhuset.

– Ja, inntil sjefen selv, Ulf Jensen, også innså at det ikke er enkelt å plassere en 160 meter lang gjenstand sånn passe diskret i et hjørne, forklarte Rian om de endrede planene.

6. juni ble gaven høytidelig overrakt barnehagen, men også det viste seg å være en utfordring. Å få slangen ut av Rådhuset var nemlig ikke så enkelt som man skulle tro, og til slutt måtte den fires ut av vinduet.

– Jeg har hatt mye moro med slangen. Da den engelske arbeidsattachéen var på besøk benyttet han og hans kone den som stol, forklarte Rian.