Har du noen gang tenkt over hvordan en drosjesjåførs hverdag er? På bloggen «Nordfra» skriver Indal om livet som drosjesjåfør i Tromsø.

– Som alle andre drosjesjåfører har også jeg mange historier å fortelle, sier Indal.

På bloggen kan man blant annet lese om julebordssesongen, dødtid på jobb og passasjerer som bruker altfor lang tid på å få på seg setebeltet. I Indals første blogginnlegg skriver han:

«Etter en lang kald time med kø, mellom en som vil slåss med sidemannen og en som ikke klarer holde på restene fra kebaben og den siste tequilarunden, er det endelig din tur. Så kommer jeg, for 347ende gang forbi. Du velter inn i taxien min, bruker et kvarter på å finne bilbeltet mens du frøser ut «KAFFOR KJØRA DÅKKER IKKJE I DAG? HAR STÅDD I 5 TIMA Å VENTA NO! KA E D FORSLAGS LYD D HERRAN?» Ordrett kan jeg fortelle at det er lyden av pølsa som snart er kokt om du ikke får på deg det jævla setebeltet.»

Tidligere har Indal delt jobbhistorier og dikt om dagene på jobb på Facebook, men har nå valgt å dele tekstene med flere ved å opprette en blogg.

Bedrevitende passasjerer

Som drosjesjåfør vet man som oftest aldri hvem som setter seg i baksetet i bilen sin. Indal har gjennom sine seks år som drosjesjåfør kun opplevd at han har måtte brukt «utestemmen» to ganger.

– Dette er jo et yrke som ikke passer for alle. Man får nærkontakt med fulle mennesker, og ikke alle er like fornøyde med det. Jeg mener at folk stort seg oppfører seg, sier han.

Les også: Passasjer angrep drosjesjåfør

Men noe han ofte opplever, er bedrevitende passasjerer.

– Det er oftest snakk om eldre passasjerer. De vet den beste veien å kjøre, og jeg får høre at jeg er en dårlig sjåfør. Det er mange bedrevitere, sier Indal og ler.

– Men til syvende og sist synes jeg det er helt greit. Jeg liker å prate med folk, så for meg er dette en passende jobb, legger han til.

Dikter

På en kreativ og humoristisk måte skildrer Indal arbeidsdagen. Blant annet har han skrevet et dikt om når det ikke er noe å gjøre på jobb:

«Lei, lei, dæven æ e lei, æ vil heller stå på Sjursnes, å dra inn små sei. Folk har vært full, å funne på tull, mens æ har sotte hær, som en jævla kjøttrull».

– Jeg har en god samling dikt liggende, og de har blitt kjent blant bekjente etter at de har vært publisert på Facebook. Skriver jeg telefonnummeret mitt, og at jeg kjører den kvelden, får de mer oppmerksomhet, sier Indal.

Julebordsfyll

I julebordssesongen er det ofte drosjesjåførene som får nærkontakt med juleborddeltakerne om natta. Og at det er mye fyll i førjulstida, er ikke til å legge skjul på.

– Det er en litt annen fyll nå sammenlignet med ellers. Det er mye mer intenst, og så er det jo et litt annet klientell som er ute og fester, og det er gjerne de som er litt eldre, sier Christoffer Indal.

Les også: New York-taxi inntar Tromsø

Selv har han ikke hatt noen ubehagelige opplevelser i førjulstida, men legger merke til at det er mer fyll enn ellers.

– Man leser jo i avisa støtt og stadig om at fyllearresten fylles opp. Alle er kanskje ikke like rutinert på å begrense seg i alkoholinntaket, forteller Indal.

På bloggen har han også lagt ut bilder av meldinger som drosjesjåfører sender internt til hverandre. Han legger vekt på at han anonymiserer andre sjåfører og passasjerer.

– Det er kanskje litt på kanten av hva sentralen ønsker, men dette er morsomheter og ikke uthenging, sier han.