– Vi har en klar instruks hvis vi har mistanke til en gjest. Da forsøker vi selv å ringe den det gjelder, og hvis vi får bekreftet at det foregår på vårt hotell, gir vi dem beskjed om å flytte ut, sier hotelldirektør Dag Høybakk på Radisson Blu i Tromsø.

De følger nøye med hvis det er mye trafikk til et rom, eller hvis andre gjester melder fra fordi de opplever det som sjenerende. Ifølge Høybakk har det ikke vært slike episoder på en stund, men det er vanskelig å gardere seg 100 prosent mot det.

– Vi kan ikke si at det aldri skjer, for dem som oppsøker kunder her, er nesten umulig for oss å oppdage, sier Høybakk.

Han viser til at hotellene skal respektere privatlivet til gjestene, og ikke legge seg opp i hvem de har besøk av.

– Vi skal ikke tilrettelegge for prostitusjon, og tar det svært alvorlig, men samtidig er vi nødt til å trå svært varsomt. Hvis man retter en mistanke mot noen og det viser seg å være feil, så vil det være en katastrofe for et hotell, sier Høybakk.

Han sier håndteringen av prostitusjon ofte er diskutert i bransjen, og at det finnes steder i landet som opplever dette som et langt større problem enn det er i Tromsø.

– Jeg tror ikke lengre at jentene holder til på de tradisjonelle hotellene her i byen, i hvert fall føler ikke vi at det er stor trafikk på det området. Det har nok å gjøre med at hotellene har en klar innstilling til det – at det ikke er noe vi ønsker innenfor våre dører, sier han.