Onsdag var det minnestund for de fire falne i Meymaneh i Afghanistan.

- Trond André Bolle, Christian Lian, Simen Tokle og Andreas Eldjarn døde for at vi andre skal få sikkerhet og trygghet. Vi minnes dem i dyp takknemlighet. De vil aldri bli glemt, sa forsvarsminister Grete Faremo i minnetalen.

Ifølge NRK måtte hun kjempe med gråten under talen. Kistene til de drepte soldatene ankommer Gardermoen klokka 18 torsdag kveld. Andreas Eldjarn (21) fra Tromsø var blant de fire som omkom søndag kveld. Mange har sendt sin kondolanse til de etterlatte.

Les og send inn kondolansene på itromso.no.

Faremo påpekte i minnetalen at man nå ikke må glemme hvorfor norske soldater er i Afghanistan.

- For å bekjempe terror, for å beskytte sivilbefolkningen, og for å hjelpe afghanske myndigheter til selv å ta ansvar for sin egen sikkerhet og utvikling. Ved å bidra til sikkerheten i regionen, bidrar vi også til vår egen sikkerhet, sa hun.

Les også: Kamerater med minnefond til Andreas Eldjarn.

Samtidig sendte forsvarsministeren sine tanker til soldatene som hadde mistet fire kolleger.

- Nå er det viktig at dere tar vare på hverandre. Nettverket, samholdet og kameratskapet som dere har her i felt er deres beste ressurs her nede, og vil også være det når dere kommer hjem. Dere kan være hverandres beste hjelpere, sa hun.

Faremo og forsvarssjef Harald Sunde følger kistene til Norge.

Hele minnetalen til forsvarsministeren kan du lese på departementets nettsider.

Bårene ble fraktet fra Camp Nidaros til flystripa i Masar-e Sharif i Nord-Afghanistan. Foto: Kallestad, Gorm
Forsvarsminister Grete Faremo og forsvarssjef Harald Sunde gikk sammen med bårene som ble fraktet fra Camp Nidaros til flystripa i Masar-e Sharif i Nord-Afghanistan. Personel fra Camp Nidaros og Camp Marmal stod langs hele ruta. Foto: Kallestad, Gorm