Sol og sommer er synonymt med Telegrafbukta for tromsøværinger, men på tross av været velger svært mange å kjøre dit og parkere ulovlig i Kvaløyvegen.

Det har resultert i en rekke parkeringsbøter de siste dagene. Tirsdag ble det skrevet ut 19 bøter og i går, onsdag ble det skrevet ut ni, det har til sammen gitt 14.000 kroner i kassa til Tromsø parkering. Tore Bentzen tror nok ikke de har skrevet ut sin siste bot der.

Les også: "Varmeste hittil - nyt mens du kan"

- Slik som været er nå kommer det nok folk til å fortsette å parkere der, så da gjelder det for oss å være der med både uniformerte biler og uniformer, sier Bentzen.

Bentsen synes det er skummelt at så mange velger å parkere der, på tross av at det tydelig står at det er parkering forbudt.

- Det er mye trafikk på den veien og sjåførene får ikke ordentlig sikt når det står så mange biler i veien. Det kan potensielt være livsfarlig,sier Bentzen.

Han sier videre at de ikke er der ene og alene for å skrive bøter, men for å gjøre folk bevisst på hvor farlig det potensielt kan være å parkere der.

- Plutselig løper et barn ut i veien og det oppstår en alvorlig ulykke.

Han oppfordrer derfor folk til å revurdere fremkomstmiddel.

- Det er få parkeringsplasser, men ovenfor telegrafbukta er det jo en rekke parkeringsplasser, blant annet ved NRK og  Sør-Tromsøya sykehjem. Dessuten bør kanskje folk vurdere å ta buss når man vet at det er vanskelig å finne parkering, sier Bentzen.