Gjesten, som helst vil være anonym, har sammen med en kamerat gjort det til en tradisjon å ta et glass vin eller ei øl ombord på hurtigruta hver fredag. Tradisjon tro hadde de i går kveld satt seg godt til rette oppe i hurtigruta, da de hevder å ha fått øye på noe som pilte av gårde over gulvet og under sofaen de satt på.

- Jeg tenkte først at det var ei mus, helt til vennen min ber meg se under sofaen, forteller mannen til iTromsø.

- En svær kakerlakk

Han tok frem lommelykten på mobilen og gjorde som kameraten ba han om. Der fant han to insekter.

- Vi trodde først det var et veggdyr. Det var helt til vi så en svær kakerlakk helt innerst i hjørnet under sofaen. Det andre må ha vært et ungt insekt, sier han, og fortsetter:

- Hurtigruten har jo veldig mange internasjonale gjester, så det er sikkert veldig fort at noen har hatt med seg noe i skoen eller noe sånt.

Etter den uhyggelige oppdagelsen, tok han kontakt med skipets ledelse, men føler at han der ble avvist.

- Det virket ikke som de tok meg seriøst. Det er jo veldig dumt. Men, men - det er ikke min båt, konstaterer han.

Full gjennomgang

Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten ASA, Anne Marit Bjørnflaten, opplyser om at det stemmer at de fikk inn en rapport om kakerlakker ombord fredag kveld.

- Det ble funnet to kakerlakker i Panoramasalongen på dekk syv. Vi har gjennomsøkt hele skipet, og har ikke funnet spor etter flere insekter, forteller hun.

Ifølge Bjørnflaten har de for sikkerhets skyld fått inn et skadedyrfirma som skal gå gjennom skipet.

- Vi er veldig glade for at vi ble varslet med en gang, sier hun.

Kommunikasjonsdirektøren forteller at dette er eneste tilfellet hvor det har blitt oppdaget kakerlakker ombord på et av Hurtigrutens skip.

- Det skjer jo fra tid til annen at folk har med seg insekter i bagasjen. Så langt jeg kjenner til har vi likevel ikke hatt slike tilfeller ombord på våre skip før, utdyper hun.