Fra 11.-27. juli arrangeres Skydive Elvenes 2014 i Salangen. Nord-Norsk Fallskjermunion står bak arrangementet hvor tromsømannen Tommy Botten Jensen skal forsøke å sette en nordisk rekord i antall hopp i løpet av ett døgn. Klokken 14 på torsdag skjer det første hoppet, og så fortsetter han fram til fredag klokka 14. Når han da setter sine bein på bakken, er han forhåpentligvis nordisk rekordholder.

- Den nordiske rekorden er fra 2008 og er på 106 hopp i løpet av ett døgn, sier Botten Jensen.

Denne rekorden håper han nå å knuse grundig.

- Jeg sikter på å nå 150 hopp, for å kunne ha en rekord som holder seg lenge, sier fallskjermhopperen ivrig.

Den europeiske rekorden er for øvrig på 244 hopp på ett døgn, noe Botten Jensen mener kunne ha vært innenfor rekkevidde, men sier at det blir for vanskelig økonomisk.

Tusen hopp

Fallskjermhopperen fra Tromsø har holdt på med denne ekstremsporten i seks år, og har utnyttet tiden godt. I løpet av disse seks årene har han gjennomført hele tusen hopp, og mener at han er i god form i forkant av rekordforsøket.

- Akkurat nå føles det veldig bra. Treningen har gått bra, og jeg har god tro på at det hele skal skje under trygge rammer, sier Botten Jensen.

Les også: Fikk endelig se barndomsparadiset

Sikkerhet

Tirsdag ble en fallskjermhopper i 30-årene skadet i en ulykke under landing på Skydive Elvenes, og ble fraktet til UNN med lårbeinsbrudd. Botten Jensen er nær venn med skadede, og sier at slike ulykker selvsagt setter noen dempere på stemninga i forkant av rekordhoppene. Likevel føler han seg trygg på at han er i trygge hender når han setter kursen mot Salangen.

- Vi som hopper har et helt apparat rundt oss, med leger, piloter, pakkere og folk som ser til at alt går riktig for seg, så det skal nok gå bra, sier han.

Les også: - Jeg er ikke handicappet i luften