Jørn Lande og bandet hans Jorn er kjent over hele verden. De er faktisk mer kjent på verdensbasis enn de er i Norge. Lørdag spiller de konsert på Rica.

– Jørn er en av verdens fremste vokalister. Da Ronnie Dio, tidligere vokalist i Black Sabbath og Heaven & Hell skulle hedres, fløy de inn Jørn til å steppe inn som vokalist for Dio på hans minnekonsert, sier Willy Bendiksen, som spiller trommer i Jorn.

Så opp til broren

Bendiksen er født i Tromsø, men vokst opp på Senja og i Oslo. Her i Tromsø bor broren Børge Bendiksen, kanskje mer kjent under sitt frisørnavn Bare Børge. Under konserten på lørdag er det Børge og bandet hans Ohmwork som varmer opp publikum før Jorn entrer scenen.

– Vi har gjort to konserter med de tidligere og det gikk veldig bra. Det er jo veldig artig at både jeg og broderen får muligheten til være på samme scene, det skjer ikke så veldig ofte, sier Børge Bendiksen.

Han innrømmer at det er storebroren Willy som er årsaken til at han selv nå også spiller trommer.

– Willy er jo 13 år eldre enn meg så jeg så vel opp til han som liten. Derfor var veien kort til trommesettet, sier Bendiksen.

Vil på Døgnvill

Bandet Jorn spiller musikk innenfor sjangeren hard rock og har siden oppstarten i 2000 gitt ut 15 albumer og solgt over 7 millioner av disse på verdensbasis. Blant annet er bandet stort i land som Tyskland og Sør-Afrika.

– Da vi spilte i Sør-Afrika i 2011 var det nesten 20.000 publikummere på konserten vår. Det synes vi er veldig stort, sier Willy Bendiksen.

Nå lover han at publikummet i Tromsø skal få et heidundrende show på lørdag.

– Vi kjører full produksjon slik som det skal være. Året rundt spiller vi på store festivaler så vi er veldig klare.

Nå håper Willy Bendiksen at bandet skal bli enda større i Norge.

– Nå nylig spilte vi på en stor festival i Tsjekkia. Kanskje får vi spille på Døgnvillfestivalen hos dere ett år. Det hadde sikkert vært morsomt, sier Bendiksen.

SPILLER MED BROREN: Børge Bendiksen, bedre kjent under navnet "Bare Børge" spiller i likhet med broren også trommer. Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen