Orienteringsløypa består av 100 poster plassert rundt om i tromsømarka. Deltakelse er gratis og kart kan enkelt hentes på rådhuset.

I år har de økt fra syv til 11 områder som inngår i turorienteringen. De fire nye områdene er Holtmarka, Varden, Grønnåsen og Langneshaugen.

Aktivisering av barn

Blant de som trives ute i naturen er Marie Einarsbøle, som denne høstkvelden har tatt med seg barn og venninner for å teste ut årets nye tillegg i Holtmarka.

- Det er veldig koselig å være ute og tilbringe tid med familien. Turorientering er absolutt noe for hele familien, og jeg koser meg like mye som barna. Det er viktig for unge å være ute i frisk luft, og dette er en ypperlig måte å aktivisere dem på, sier hun.

Hun håper utvidelsen vil lokke flere tromsøfolk ut i naturen.

- Det er nå 100 poster rundt om på øya, hvilket betyr at man lett kan delta uansett hvor man bor. I tilegg kan man registrere seg og være med i trekningen av et gavekort på 5.000 kroner om man finner over 50 poster.

I desember trekkes det i tillegg 10 gavekort på 500 kroner. Fristen for å registrere seg på nett er ut november.

Trives i naturen

Elle Sofie Labba (5), storesøster Neda Margrethe Labba (8) og venninnen Ronja Nordfjell (9) stortrives i jakten på postene.

- Det er artig og se nye steder, forteller Ronja.

– Det er mange interessante steder jeg ikke har sett før, dessuten er det morsomt når man finner postene, legger Neda til.

- Vi er også mye ute med skolen. I går var vi ute og hadde orientering i Bak-Olsen, det liker vi, samtykker venninnene.

Løypa er også populær for treningsentusiaster.

- I tillegg til sosiale aktiviteter og familiekos, er løypa også til for joggeentusiaster. I likhet med meg selv er det veldig mange som holder seg til samme løype hver gang de er ute på treningstur. Tromsømarkaprosjektet tilbyr etterlengtet variasjon, påpeker Einarsbøe.