Programmet for dagen er fullt. Erlend har nemlig nok å henge fingrene i når han onsdag jobber for Remiks.

– Allerede har jeg jobbet som kundeveileder på returstasjonen for husholdning hvor jeg har sortert alt ifra metall til sofaer, sier Erlend Svardal Bøe til iTromsø.

– Jeg har lært veldig mye på kort tid.

Moderne arbeid

Det var rett før fellesferien at iTromsø skrev om politikeren som har sagt seg villig til å ha en litt annerledes sommerferie. Han fridde derfor til ulike bedrifter på Facebook-siden sin og fikk enorm respons. Remiks var én av de interesserte.

– Vi hadde veldig lyst til å få han hit. Både for at han kunne se hvordan vi arbeider, formidle hva vi gjør og står for, også hvilke fremtidsvyer vi har, sier administrerende direktør i Remiks Miljøpark AS, Bård Jørgensen.

På ett arbeidsskift blir vel 1000 dunker tømt. De moderne søppelbilene har tilhørende elektriske kroker som effektivt tar opp hver søppeldunkene og tømmer dem oppi bilen.

– Vi driver jo med moderne renovering og det ønsket vi at han selv skulle oppleve, legger Jørgensen til.

– Mektig imponert

Når Høyre-politikeren la ut innlegget på Facebook-siden sin, var det med et håp om at Remiks ville bite på kroken.

– Jeg har hørt mye om det gode arbeidet som de gjør, men etter å selv ha vært her, er jeg mektig imponert. Spesielt dette med at de er så flinke de er med gjenbruk, noe som også gjenspeiles i miljøbutikken deres, sier Svardal Bøe, 4.-kandidat for Tromsø Høyre.

Nå står innhenting av søppeldunker for tur, for etterpå å sortere søppelet som de har fått inn på det optiske sorteringsanlegget.

– Jeg var mest spent på å være kundebehandler, men det viste seg å gå veldig bra, sier han.

Etterspørselen for å inkludere Høyre-politikeren med i en helt vanlig arbeidsdag har vært stor. Og nå står flere bedrifter for tur, blant annet Skipsverftet.

– Fiskeribansjen blir interessant å ta et dypdykk i, sier Svardal Bøe som heller ikke tar penger for strevet.

– Men skulle jeg allikevel motta det, går pengene til Kafé X i Tromsø og til rusmisbrukerne.

Ny I JOBBEN: En noe annerledes arbeidsopplevelse sto for tur når 4.-kandidat for Tromsø Høyre, Erlend Svardal Bøe, fikk jobbe med avfall på Remiks for en dag. Foto: Trond Tomassen
Interessert: Når Høyre-politikeren Erlend Svardal Bøe (til høyre) fridde til ulike bedrifter på Facebook-siden sin med spørsmål om han kunne jobbe gratis for dem i sommer, vekket det raskt nysgjerrigheten til administrerende direktør i Remiks Miljøpark AS, Bård Jørgensen (til venstre). Foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen