De to første blokkene av det som blir en egen studentbydel på Dramsveien er innflyttingsklare til høsten, men fredag fikk Norges Arktiske studentsamskipnad beskjed at de får bevilget penger fra regjeringen til å bygge ytterligere to blokker, som skal stå ferdig høsten 2017. Da vil totalt 526 hybelenheter være tilgjengelig for studentene i Tromsø.

– Det er en fantastisk nyhet, og vi har allerede startet med gravearbeidet der de to nye blokkene skal stå oppført. Dette betyr at vi får fullfinansiert byggetrinn to og nå kan vi bare sette spaden i jorda, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal.

Viktig for rekruttering

Styreleder Johannes Utvåg i samskipnaden sier at bevilgningen betyr mye for rekrutteringen av studenter til både Tromsø, og Harstad, som nå også vil få oppstart av studentboligutbygging.

– Dette var over all vår forventning. Studenter fra hele landet har tidligere tatt kontakt med meg for å forhøre seg om boligsituasjonen, som vi vet er vanskelig i Tromsø, og mange har kviet seg for å søke seg til UiT. Nå får vi flere boliger til studenter, og det betyr mye for hele universitetsmiljøet og rekrutteringen, sier Utvåg.

LES ITROMSØS STUDENTGUIDE

Kan bygge 1200 hybler

Til høsten står 241 studenthybelenheter klare i Dramsveien, og med byggetrinn to vil det bli ytterligere 285 hybelenheter, med totalt 526 boligenheter klare neste høst.

– Tomta og byggeprosjektet har plass til totalt 11 blokker som vil ha mellom 1000 og 1200 hybelenheter. Vi ser for oss at vi vil fortsette å bygge ut etter behov, og jeg er sikker på at det vil komme bevilgninger til det etter hvert, sier Hans Petter Kvaal.

Gavepakke til studenter

Stortingspolitikerne Kent Gudmundsen (H) og Øyvind Korsberg (Frp) presenterte nyheten på vegne av regjeringspartiene fredag.

– Dette er historisk, aldri før har Norges Arktiske studentsamskipnad fått tildelt et så høyt antall hybelenheter. Det har vært bred oppslutning i de borgerlige partiene for å få dette til, og dette er en styrking av universitetsmiljøet i Nord-Norge, sier Gudmundsen.

Viktig for Tromsø

Leder Irene Dahl i Tromsø Venstre og gruppeleder Helga Marie Bjerke i Tromsø KrF, er begge enig i at bevilgningen har betydning for hele kommunen.

– Dette styrker Tromsøs posisjon som studentby og det bidrar til vekst i byggebransjen. I tillegg er rimelige boutgifter med på å realisere mulighetene for å være heltidsstudent. For Tromsø betyr det at flere kan utdanne seg her og velge å bli her etter studiene, sier de.

FULLFINANSIERT: Byggetrinn to av studentboligutbyggingen på Dramsveien er nå fullfinansiert. Høsten 2017 vil totalt 526 studentboliger stå klare, med de første 241 innflyttingsklare allerede denne høsten. Foto: Tom Benjaminsen