Fire av de seks søknadene Nofima sendte inn til EUs Horizont 2020 gikk gjennom.
Det betyr at instituttet får nesten 30 millioner kroner. Det opplyser Nofima i en pressemelding.
Prosjektet som anses som størst dreier seg om mattrygghet hjemme på det private kjøkkenet.
Vil vite hvor mye vi egentlig tjener på fiskeri
De opplyser i pressemeldingen at dårlig hygiene hjemme på kjøkkenet er årsaken til sykdom hos 60.000 europeere årlig.
Det er i land som har bakteriene Salmonella og Campylobacter at dette er mest vanlig.
‒ Matindustriens anstrengelser hjelper lite dersom det likevel svikter hjemme på kjøkkenbenken. Vi starter nå et forskningsprosjekt som skal gi forbrukerne kunnskapen og verktøyene de trenger for å lage mat hjemme på en tryggere måte, sier prosjektleder Solveig Langsrud, forsker i matforskningsinstituttet Nofima.
Sandberg hilste på rognkjeksen
Forsker Petter Olsen blir involvert i to av de fire EU-prosjektene.
I pressemeldingen forteller de at det ene prosjektet skal styres fra Island, det andre fra Nord-Irland. Førstnevnte omhandler kvalitet på sjømat. Det siste dreier seg om Europas handel med Kina.