Programmet er et samarbeid mellom Troms fylkeskommune og Forskningsrådet. VIT Troms – virkemidler for forskning, utvikling og innovasjon i Troms, støtter og veileder bedrifter som benytter forskning i utviklingen av bedriften. I korte trekk er nettsiden historier fra fylkets nærignsliv og forskningsmiljø kombinert med en oversikt over hvor det er mulig å søke offentlig støtte.

– Målet er å bidra til økt forskningsbasert innovasjon og verdiskapning innen næringslivet i regionen, sier Ina Helene Olsen som er prosjektleder for VIT.

Suksesshistorier

Gjennom VIT (vit-troms.no) tilbys såkalte virkemidler som skal skape relasjoner mellom næringsliv og forskningsmiljø i Troms.

– Vi ønsker å bli flinkere til å løfte fram suksesshistoriene. Det er hovedintensjonen med hele nettsiden, sier Willy Ørnebakk (Ap) fylkesråd for helse, kultur og næring.

Innovativt næringsliv: Ina Helene Olsen er prosjektlederen for VIT – virkemidler for forskning, utvikling og innovasjon i Troms.

Virkemidlene som VIT Troms bidrar med skal brukes i forskning og utviklingsprosjekter, og er et lavterskeltilbud for virksomheter som ønsker å bruke ny kunnskap til å styrke egen drift.

Uferdig

Nettsiden er ennå ikke komplett.

– Siden utvikles jevnlig. Vi ønsket å lage et nettsted der journalister, politikere og den enkelte borger kan gå inn å finne fram til de gode historiene, sier Ørnebakk.

NETTSIDEN: Ved enkel navigasjon kan leseren finne fram til historier fra sitt felt eller region, samt hvilke støtteordning som har ledet til suksesshistorien. Skjermdump

VIT er et program med varighet fra 2017 og ut 2019. Virksomheter fra alle bransjer er velkommen til å søke støtte, men det er følgende næringer som vil bli prioritert i prosjektperioden.

– Leverandørindustri, reiseliv, marine ressurser og næringer innen rom/jord, kommer til å prioriteres, sier prosjektlederen.