Dekan Morten Hald ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, erkjenner at det blir en utfordring å finne plass til studentmassen når nybygget står ferdig til semesterstart i høst.

Les også: Universitetet ønsket dobbelt areal

Enorm økning

– Ser vi på antallet ingeniører og fysikere som skal inn i nybygget, er det økt fra 500 til 850 de siste fem årene. Isolert sett er det gledelig, men samtidig skaper det utfordringer, erkjenner Hald som også skal finne plass til rundt 200 ansatte.

Les også: Slik blir nybygget

Hans fakultet rommer også geologi, informatikk, datafag, matematikk og kjemi.

– I sum snakker vi om en dobling i studentantallet i den samme tidsperioden — fra 700 til 1.400.

– Vi jobber aktivt for å finne løsninger. I den prosessen er kreativitet et stikkord. Vi omdisponerer også areal, sier dekanen.

Modulbygg

I tillegg til nybygget på nesten 9.000 kvadratmeter, inngår fakultetet også i planene for det nye modulbygget som skal stå ferdig før sommeren.

– Det gir rom for ytterligere forbedringer i forhold til kontorer og lesesaler for staben og studentene.

Morten Hald har i utgangspunktet behov for dobbelt så mange kvadratmeter som det nybygget gir ham. Derfor håper han at politikerne raskt bevilger nye midler slik at fase II — hvor det er satt av tomt til en utvidelse — kan gjennomføres.

Les også: Krever millionbeløp

Midlertidige løsninger

– Fakultetsledelsen er imidlertid innforstått med at vi må leve med midlertidige løsninger i 3-4 år fremover. I den perioden skal vi skape best mulige forhold i midlertidige modulbygget.

– Vårt nye bygg er nøkternt og vil romme blant annet et simulatorsenter for sjøfart. Derfor ser vi fram til overtakelse og innvielse til sommeren, sier Morten Hald.

Dekan: Morten Hald Foto: Jon Terje Eiterå