I dag ble solidaritetsaksjonen Skolejoggen arrangert ved Tromsdalen skole.

– Det er stor stemning og artig å se at alle andre har det gøy. Det er veldig artig å være med å arrangere, sier Kristine Karlsen (11) i 7A.

Går til veldedighet

Skolejoggen er en aktivitetsdag for hele skolen, hvor elevene har mulighet til å ta med tyve kroner som går til et veldedig formål.

– Alle har med penger og vi synes det er fint å kunne samle inn penger til de som trenger det. I fjor gikk pengene også til SOS barnebyer, og da fikk inn omtrent 7000 kroner, forteller Johannes Karlsen (11) i 7A.

Tradisjon tro er det syvendeklassingene på skolen som arrangerer joggen, hvor de Blant annet stiller med saft og løper løypa med de yngste.

– Klassene springer en runde og får saft. Det er valgfritt hvor mange runder man vil ta, men det er alt mellom tre til ti. Det er for trivsel, ikke konkurranse, sier Johannes.

Regnværsjogg

De ulike løypene for små- og mellomtrinnet er på henholdsvis 1,5 og tre kilometer. En etter en kommer blide, regnvåte og svette elever løpende.

– Været er helt fint. Jeg er bare glad det ikke er snø, sier Johannes og geleider joggerne bort til saftbordet.

Rektor Geir Olsen deltok også på joggen sammen med elevene.

– Han er nok den mest sporty rektoren i hele Tromsø, mener Kristine.

– Ja, det er jeg enig i. Jeg har nettopp løpt med småtrinnet og skal løpe med mellomtrinnet. Skolejoggen er kjempefin med tanke på aksjonen pengene går til, samtidig som det skaper fokus på aktivitet. Dessuten er det flott at det er elevorganisert og dager som denne bringer oss sammen, sier rektor Geir Olsen.

Syvendeklassing Anna Marie Pettersen (12) sier seg enig med rektor.

– Vi har mange fellesdager her på skolen hvor vi har det artig med å gjøre ting i lag alle sammen.