Politiet i Tromsø skal klokken 17.40 sette i gang en redningsaksjon for å få ned en australsk fjellklatrer som har gått seg fast i Ersfjord på fjellet Hatten.

– Vi har lett litt i blinde, men vi har akkurat klart å lokalisere mannen, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt Rune Nilsen.

Helikopter er kontaktet og redningsaksjonen er nå i gang.

Finn Tore Sortland, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, kan fortelle at mannen er kald, men at han ellers skal være uskadd.

- Vi har hatt kontakt med mannen og han har selv ringt inn til politiet. Han er alene på fjellet. En alpin redingsgruppe er på stedet. Det er også kommet et helikopter fra UNN. Politiet organiserer redningsaksjonen og er på stedet med patrulje og innsatsleder, sier Sortland.

Klokken 18.52 forteller Sortland at det siste Hovedredningssentralen i Nord-Norge har er at tre fra alpint redningsgruppe er fløyet opp med helikopter for å ta seg ned til mannen.

Klokken 19.15 har mannen blitt hentet ut fra fjellsiden.

– Jeg kan bekrefte at ambulansehelikopteret har fått mannen ned fra fjellsiden. Vi vet foreløpig ingenting sikkert om tilstanden, men han skal ha vært kjølig tidligere i kveld. Vi har ikke fått noe melding om at han er skadet, sier operasjonsleder Nilsen.

Klokken 19.50 opplyser politiet i sin logg at mannen er uskadd og i god behold.

Følg oss på Facebook!