Barna i Kråkeslottet barnehage arrangerte sin årlige vinterfestival for to uker siden, men både storm og dårlig vær gjorde at vinterens høydepunkt måtte utsettes. Tirsdag var endelig dagen kommet da et hundespann og 60 glade barn skulle tilbringe dagen sammen på Valhall stadion.

– Vi har kjørt med hund mange ganger før. Det er veldig gøy for det går så fort. Tenk så sterke de er, de kan løpe hele dagen og vi får sitte på, sier venninnene Hanna (5) og Adeleide (4).

Tradisjon i barnehagen

Det er ikke alle barnehagebarn som er så heldige å få kjøre hundespann, men i Kråkeslottet har de arrangert hundekjøring for femte året på rad. En av de ansatte i barnehagen er nemlig hundekjører selv og låner bort hundespannet så barna får prøve seg.

– Ungene gleder seg til denne dagen hvert år, og vi synes at det er fin måte å tilbringe dagen ute. Vi er mye ute ellers i året og, men denne dagen er nok en av de fineste både for store og små, sier bestyrer Anne Skov Pedersen

Glade barn og hunder

Alle barna i barnehagen, i alderen 1 til 6 år får prøve seg som hundekjørere. Xavier (4) og kompisen Xander (5) tror at også hundene har gledet seg til dagen.

– Vi har det gøy sammen. De liker å løpe fort.

VENTER PÅ TUR: Barna ventet tålmodig på tur og betraktet hundene på avstand. Foto: Siv Eli Vuolab
BARNAS VENN: Hundene i hundespannet til Martin Høier har besøkt denne barnehagen før. Foto: Siv Eli Vuolab
KØMORO: Å vente på tur gjør ingenting når man kan ha det moro sammen imellomtida. Foto: Siv Eli Vuolab