Nygifte og klar for hvetebrødsdagene som venter fra og med mandag. Destinasjonen for bryllupsreisen har derimot aldri vært noe spørsmål for de nygifte.

– Vi var begge veldig klar på at bryllupsreisen skulle være på Buktafestivalen, sier Jonas Bertelsen Apeland (24).

Flat struktur

Sammen med sin ektefelle Mariell har de begge vært frivillige de siste tre-fire årene på Buktafestivalen, men det var på Studentsamfunnet Driv, hvor Jonas er daglig leder, at paret møttes for første gang.

– Det var i 2010, da var hun over meg på rangstigen der også, sier Jonas, som er assistent i inngangen for Bukta. Mens Mariell er koordinator for publikumvertsskap.'

Les også: Folk på Bukta lørdag

– Tja. Vi har vel litt flat struktur på her på Bukta, akkurat som vi har i hjemmet, sier Mariell lurt.

Hverdagsromantikere

Frieriet fant sted hjemme i sofakroken mens paret så på film. Og mer romantisk enn det trengte det heller ikke å være for hverdagsromantikerne som ikke ønsket et småflaut og oppsiktsvekkende frieri i offentligheten med folk til stedet.

Les også: Dette er folkets beste Bukta-minner

Nå er de hverdagshelter som frivillige på Buktafestivalen og det mener de er like bra som en tur til Paris eller London.

– Dette er like romantisk for oss, sier Jonas, som inrømmer at paret ikke får mange minutter sammen hver dag under festivalen.

– Det er fem minutter hver dag og to minutter før vi legger oss, sier Jonas som forteller at det har blitt lange dager i Bukta.

– Det er i middagspausen og på debriefingen etterpå. Det er da vi ser hverandre, sier Mariell.

Mange reaksjoner

– Men hvordan er det å være frivillig, jobbe alt for mange timer når man egentlig kunne slappet av og koset seg på en strand?

Les også: Disse bygger Bukta

– Det her er avslapping og kos! Det er nesten mest kos, sier Mariell.

– Vi har fått utrolig mange «likes» og kommentarer på Facebook, i tillegg til alle frivillige her som gratulerer oss. Jeg møter jo mange kjente i inngangen, så nå er jeg nesten litt støl i armen etter alle håndtrykkene, sier Jonas, som du også kan møte i døra på Buktafestivalens siste dag lørdag.