– Sønnen min sa til meg på torsdag at det var kommet et brev til farmoren hans fra Sparebanken Nord-Norge som trengte underskrift fra foresatte. Problemet er at min mors foreldre døde i 1957 og 1988, forklarer Knut Øien.

Reagerer på datasystem

Både hans mor og han selv klarer imidlertid å se det humoristiske i situasjonen.

– Mamma syntes det var merkelig, for hun blir jo på en måte umyndiggjort med et slikt system. I og med at det faktisk er 800 mennesker over 100 år i Norge i dag, er det underlig at datasystemene som banken bruker ikke takler dette. Det neste blir vel at hun får tilbud om medlemskap i Labb og Line Spareklubb, spøker 65-åringen.

Dette er imidlertid ikke første gang Knut Øien opplever noe slikt.

– For noen år siden var jeg på apoteket for å hente ut en resept på noen medisiner til min mor. Da reagerte betjeningen på at det de trodde var en tre måneder gammel baby skulle ha en så kraftig dosering, forklarer Øien lattermildt

– Den gangen måtte de foreta noen manuelle endringer i datasystemet for å få alderen hennes til å stemme, legger han til.

– Skal ikke skje

Kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge, Geir Håvard Hanssen, kjente ikke til saken da iTromsø tok kontakt i går. Han undersøkte likevel umiddelbart saken, og lover nå å rydde opp i dette.

– Det er for dårlig at datasystemet ikke takler slikt. Jeg har nettopp pratet med prosjektlederen som har med slike konverteringer å gjøre. Det som har skjedd er at vi har hatt for få siffer i kodingen slik at systemet stopper på 99 år. Det er en feil fra vår side som vi skal rydde opp i umiddelbart, sier Hanssen.

Kommunikasjonssjefen forklarer at banken nå skal gå gjennom hele lista, for å sjekke om denne feilen også har rammet andre.

– Slikt skal ikke skje og vi beklager veldig overfor Jenny. Nå skal vi sende ut et nytt brev adressert direkte til henne, lover Hanssen.