Snøskredet raste over veien og Troms politidistrikt meldte like etterpå at tre kjøretøy, en trailer, et vogntog og en personbil,  var fanget i raset.

Skredet ble utløst rett ved den store utkjøringen, midt i Lavangsdalen, like ved Sara-steinen.

VIDEO: Politiet venter nå på lyset slik at skredekspertene kan gå inn

Søk med lavinehunder

- Personbilen ble slengt over på taket da skredet kom, men traileren sto trygt. Den ene personen måtte få hjelp for å komme seg ut av kjøretøyet, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Jøran Bugge.

De blir nå tatt hånd om av hjelpemannskap på stedet og skal ikke ha store fysiske skader.

Både AMK, brann, politi og frivillige letemannskaper er nå på stedet. De har også med seg lavinehunder.

Bugge opplyser at det ikke er noe som tilsier at flere personer eller kjøretøy skal være tatt av skredet, men at de nå skal søke gjennom det for å være på den sikre siden.

VIDEO: Frank reddet ut kvinne som satt fast i personbil

Avsluttet søket

- Skredet er rundt 30 til 50 meter bredt og rundt to meter høyt. Det er mørkt og dårlig vær i området, men vi må gå inn for å forsikre oss om at ingen flere er tatt. Vi skal også søke lengre opp i fjellsiden, men det er vanskelig å få full oversikt slik som forholdene er nå, sier Bugge.

E8 er nå sperret for all trafikk og det er kollonnekjøring for personbiler via fylkesvei 294 fra Sørbotn - Kantornes. Bilister oppfordres til å følgeanvisning fra lederbil.

Like etter klokka 08.00 opplyser politiet at skredet er klarert.

- Søk og leting i skredet er avsluttet. Vi har avsluttet arbeidet på stedet nå, og det er Statens Vegvesen som tar over. Det er de som styrer når veien skal åpnes igjen, sier operasjonsleder Gaute Vådebu ved Troms politidistrikt.

Foto: Roald Johansen
Foto: Ronald Johansen
Foto: Ronald Johansen