Flere hundre av byens motorsyklister og sykkelentusiaster hadde nemlig samlet seg her til feiring av motorsykkelens dag. Blant de oppmøtte var Hans Henrik, medlem i Stokers MC klubb i Tromsø, hunden Smoky (6), og kamerat Knut Haldorsen. Både Henrik og Haldorsen kjører selv sykkel, og forteller at selv om dette er en dyr hobby, er det verdt hver eneste krone.

– Jeg har bil, men bruker motorsykkelen mest mulig. Jeg har kjørt sykkel i 10-15 år nå, og siden da har jeg vært hekta. Dermed kommer jeg nok aldri til å slutte, og blir nok å kjøre meg selv på sykkel til gamlehjemmet, sier Henrik spøkefullt.

Og får støtte fra Haldorsen.

– Når man først har begynt med dette, klarer man ikke slutte.

Les også: Se bildene fra Motorsykkelens dag

– Ikke helt vår greie

Henrik kjører selv en Harley Davidson på 1800 kubikk, men på lørdag var det en sykkel av japansk opprinnelse som sto i fokus.

– Nå står vi og ser på en japaner. Vi kjenner han som eier den og står for øyeblikket og beundrer lakkeringen. Vi vet at det er en bra sykkel, men det sier vi ikke høyt. Japanske sykler er ikke helt vår greie, sier Henrik.

Les også: Se video fra Motorsykkelens dag

Frihetsfølelse

Henrik har svaret klart på hva som er det beste med å kjøre sykkel.

– Det er vel den frihetsfølelsen det gir og ikke minst kameratskapet man har til de andre i klubben, sier Henrik og legger til at det ikke bare er de på to bein som trives på sykkelen.

– Smoky er alltid med på tur og har egen sitteplass. Han synes det er storveis, og trives kjempegodt når han får være med, forteller Henrik.

– Fantastisk dag

Motorsykkelens dag byr på både sykkelsnakk og muligheten til å vise fram sin egen sykkel. Henrik mener det beste med dagen er å samle hele sykkelmiljøet i byen.

– Det er en fantastisk dag og et utrolig bra arrangement. Det beste med dagen er jo det som skjer her. Her møtes både motorsyklister og sykkelentusiaster for å se hva som foregår i miljøet i Tromsø og bli inspirert, forteller Henrik.

Fyllt: Storgata var fyllt til randen med både motorsykler og sykkelentusiaster under motorsykkelens dag. FOTO: Mia Degerstrøm Foto: Mia Degerstrøm