Statsbygg skriver i en pressemelding at de har inngått en kontrakt på 700 millioner kroner med et Tromsø-firma for reising av nybygget ved Det helsevitenskapelige fakultet på UiT.

Generalentreprisen er inngått med Tromsø-firmaet PEAB Bjørn Bygg.

20.000 kvadratmeter

Utgraving og sprenging på tomten skal avsluttes i november, og da kan arbeidet med å reise bygget starte. Generalentreprisen omfatter oppføringen av nybygget, som er på 20.000 kvadratmeter, og skal gi plass til 1.100 studenter og ansatte.

– Etter en stor utgravingsjobb gleder vi oss til å komme i gang med neste fase i prosjektet. Vi forventer et effektivt samarbeid med PEAB Bjørn Bygg, som også var med og bygget Teknologibygget ved UiT. Vi ser fram til å samarbeide med et selskap som legger stor vekt på helse, miljø og sikkerhet, og som har høye ambisjoner når det gjelder etikk og samfunnsansvar, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg i pressemeldingen.

700 millioner

Kontrakten er på 700 millioner kroner. Bygget vil blant annet inneholde tre auditorier, laboratorier, arbeidsplasser, gruppe- og seminarrom, lesesal, pausearealer, studenthage, servicetorg samt sykkel- og skiparkering.

Kontrakten inkluderer blant annet støping av konstruksjon under bakkenivå, etablering av råbygg over sju etasjer, innvendige arbeider og teknisk infrastruktur.

Byggearbeidene skal ferdigstilles i februar 2018.

SIGNERES I DAG: I dag signerer partene entreprisen som har en verdi på 700 mill. Foto: Tom Benjaminsen
Foto: Tom Benjaminsen
STENGT: I forbindelse med MH2-prosjektet har deler av parkeringsplassen på oversiden av sykehuset blitt stengt på grunn av forarbeid til det nye bygget. Foto: Siv Eli Vuolab
SLIK SKAL MH2 BLI: Kontrakten for Bjørn Bygg inkluderer blant annet støping av konstruksjon under bakkenivå, etablering av råbygg over sju etasjer, innvendige arbeider og teknisk infrastruktur. Foto: Illustrasjon