I en rapport fra Mattilsynet datert 2. juli i år står det blant annet at det har blitt fattet hastevedtak om utbedring av personaltoalettene hos gatekjøkkenet Gohdar Grill og Burger, som har lokaler i Storgata.

Mattilsynets inspektør kunne avdekke at personaltoalettene var i svært dårlig stand, og at det var blitt gjort tilgjengelig for kunder. Dette er ikke lovlig da personalet skal være sikret mot eventuelle forurensninger fra kunder, som kan smitte videre til maten.

Hastevedtak

Som følge av manglene ved personaltoalettene ble det fattet hastevedtak om å utbedre dem. Blant annet ble det fastslått at personaltoalettene måtte låses for kunder, og at det må settes i generelt bedre stand.

Ifølge Dindar Khalil ved Gohdar Grill og Burger handlet det hele om en misforståelse, og at de nå har ordnet opp i saken. Han forteller at de ikke har trengt å holde stengt som følge av hastevedtaket.

Mattilsynet påpeker derimot at rapporten står som den er og at det ikke har oppstått noen misforståelser.

Mangelfull rutine

I tillegg kommer det fram at det ved kontroll ble avdekket et mangelfullt internkontrollsystem for driften, som gjorde at kontroll for temperatur ikke kunne dokumenteres. Det kunne heller ikke vises fram renholdsrutiner.

Som resultat av dette ble det fattet et vedtak om å sette opp mer omfattende internrutiner. Denne prosessen bekrefter Khalil at er i gang, og han forteller at det skal være på plass i løpet av uken.