– Nå skal vi spise frøbrød og drikke glasscola med peanøtter i, det var det vi brukte å spise til lunsj da vi gikk her, forklarer Trude Haugli.

Sammen med 79 av sine tidligere medelever hadde hun lørdag tatt turen tilbake til Grønnåsen skole for å feire at det var 40 år siden de gikk ut av ungdomsskolen.

Gledelig gjensyn

Haugli syntes det var stas å kunne tilbringe ei helg sammen med tidligere klassekamerater.

– Mange av oss har ikke sett hverandre på 40 år, så det er morsomt å kunne mimre om felles opplevelser, forklarer hun.

Tove Sleipnes, som også var til stede på helgas jubileum, var godt fornøyd med at så mange hadde møtt opp.

– Det har vært utfordrende å spore opp alle, særlig dem som har skiftet etternavn etter at de giftet seg, forklarer Sleipnes, som kan fortelle at jubileet startet allerede fredag.

Ser bakover

– Da hadde vi klassevise treff, mens vi etter omvisningen her på skolen skal ha en stor fest for alle på Tre Nonner på Elisabethsenteret. Der blir det 70-tallsmusikk, slik vi vokste opp med, forklarer Sleipnes, før hun legger til:

– Dette blir ei helg for mimring, der vi bare skal se bakover og ikke fremover.

Tilfeldighet

I tillegg til 74-kullets gjenforeningsfest, var også 94-kullet samlet på Grønnåsen skole for å feire at det var 20 år siden de gikk ut av ungdomsskolen. For Katrine Kvammen og pappa Øivind Kvammen oppsto dermed litt av en tilfeldighet.

– Han har 40-årsjubileum i dag, mens jeg har 20-årsjubileum. Det er veldig spesielt og helt tilfeldig, sier Katrine Kvammen.

Det må pappa Øivind Kvammen si seg enig i.

– Det er kjempeartig. Jeg var tidlig ute, derfor ble det slik, sier han spøkefullt.

Også Arne Mikkola, som var lærer for både far og datter Kvammen, dukket opp på Grønnåsen skole lørdag.

– Det er kjempehyggelig å møte mine tidligere elever igjen, ikke minst å se at det har gått så bra med de aller, aller fleste, forklarer den pensjonerte læreren som gikk av med pensjon i 2006, etter 36 år på Grønnåsen skole.

Sammentreff: Pappa Øivind Kvammen og datteren Katrine Kvammen hadde henholdsvis 40- og 20-årsjubileum i helga. Arne Mikkola, som var lærer for begge to, dukket også opp på Grønnåsen skole lørdag.