Etter at det ble klart at Yalda Bahadori får bli i Norge, var det en lykkelig familie som feiret Utlendingsnemndas beslutning mandags ettermiddag. Og ingen var mer tilfreds enn Yalda selv.

- Det føles skikkelig bra og jeg er kjempeglad. Mest fordi jeg nå vet at jeg får være her med vennene mine og familien min, sier Yalda selv.

- Jeg gleder meg veldig på hennes vegne. At hun får være her i Norge, snakke det språket hun er vant med og være med vennene sine, er kjempeviktig for henne. Også så klart at hun vet at mamma og pappa skal være her sammen med henne, sier mor Maria Gazul.

Tung tid

Det er ingen tvil om at det har vært en tung tid og at familien har hatt det tøft. Likevel ser de nå framover og er lykkelige for å få være sammen.

- Ingen foreldre ønsker at sine barn skal ha det som Yalda har hatt det. Som mor så vil jeg ikke at hun skal ha med seg hat i hjertet selv om hun har hatt det veldig vanskelig, sier Gazul.

Men er på tross av tunge tider veldig takknemlig for avgjørelsen og ikke minst støtten familien har mottatt.

- Vi er veldig glad for at vi nå endelig har fått en rettferdig beslutning og at de har tatt hensyn til Yaldas beste. Vi ønsker å takke hele Norge, støttegruppen og alle som har tenkt på oss, legger hun til.

- Enorm lettelse

Store deler av støttegruppen for Yalda var også til stede for å feire beslutningen fra Utlendingsnemnda.

- Dette er en enorm lettelse, og jeg håper alle i samme situasjon får oppleve den lettelsen vi nå føler. Det er ingen tvil om at dette er Tromsøs seier, sier Ronja Trolie, leder i støttegruppa for Yalda.

Og får støtte fra medlem i støttegruppa Eva Gran.

- Dette har vi ventet, håpa og trodd på lenge, så det er klart at dette synes vi er fantastisk.