– Jeg startet klokken 08.30 på Berg og avsluttet dagen klokken 21 i Hamna der jeg fikk servert kake av en hyggelig kunde, forklarer megler og daglig leder i Hjem eiendomsmegling, Robin Martinsen Iversen.

Sprang over fem mil

Sist fredag gjennomførte han et meglermaraton i Tromsø, der målet var å verdivurdere minst 42 boliger i løpet av ett døgn, både for å samle inn penger til Kirkens Bymisjon, men også i et forsøk på å sette verdensrekord.

– Jeg hadde håpet på minst 42, men endte opp med at 23 boligeiere meldte seg. I tillegg hadde jeg noen givere som ville gi penger, selv om de ikke hadde mulighet til å være med på verdivurderingen. Dermed endte det med at jeg samlet inn 35.000 kroner, noe som jeg absolutt er fornøyd med, forklarer han.

Ettersom Iversen skulle ta seg mellom de ulike boligene til fots, tilbakela han en god del kilometer i løpet av dagen.

– Det ble totalt 51 kilometer, noe som faktisk ikke var så tungt. Jeg startet som sagt på Berg. Deretter gikk veien videre til Kaldslett, Reinen, Tromsdalen og Tomasjord, før jeg snudde og sprang over brua til sentrum, så til Strandkanten, Bjerkaker og Sør-Tromsøya, før jeg avsluttet dagen i Hamna, forteller megleren.

– Helt fantastisk

Å kunne kombinere trening med jobb, var ifølge Iversen en alle tiders opplevelse.

– Det ble litt som et orienteringsløp, samtidig som var en artig kombinasjon, forteller Iversen.

Ifølge ham ble også kundene som fikk besøk fornøyd.

– De alle fleste hadde eid boligene sine en god stund, så det ble en god prisøkning da jeg gjorde verdivurderingene, påpeker megleren.

Pengebeløpet han samlet inn vil i sin helhet gå til Kirkens Bymisjon, som både Iversen og Hjem eiendomsmegling i flere år har støttet opp om.

– Det er helt fantastisk det engasjementet Robin og Hjem har for bymisjonen. All honnør til dem for det, sier samfunnskontakt i Kirkens Bymisjon, Vibeke Olsen, entusiastisk.

Hun er klar på at de 35.000 kronene kommer godt med.

– Pengene skal gå til gode opplevelser og gode møteplasser for barnefamilier. Vi skal blant annet arrangere sommerferie for barnefamilier, da vi har stort fokus på vårt arbeid med barn og unge, forklarer hun.