Det har pågått omfattende utgraving i Mellomveien 39 for å gi plass til en fire etasjers høy blokk med 12 leiligheter og parkering under bakken. Rolf Inge Larsen bor i Jonas Lies gate og er en av de nærmeste naboene til boligprosjektet.

På halv tolv

Bare noen få meter fra husveggen har Larsen en granhekk på plenen sin som grenser mot nabotomta hvor blokka kommer. Det er satt opp et sikringsgjerde mellom hekken og huset. Rett på utsiden av hekken er det i dag loddrett ned til bunnen av tomta.

- Jeg har sendt bekymringsmelding til både utbygger og entreprenør. Entreprenøren har satt at det er utbyggeren sitt ansvar. Hekken har stått på halv tolv ei stund, derfor kontaktet jeg dem for at de skulle se på forholdene, sier Rolf Inge Larsen.

Farlig på plenen

Forleden kveld skjedde akkurat det han har fryktet. Jordmassene under trærne ga etter og raste rett ned. Nå ligger flere grantrær og deler av plenen i en haug i byggegropa.

- I går kveld (mandag kveld, red.anm.) raste grantrærne i hekken ut. Det er et problem hvis det raser ut mer. Jeg har ikke klart å få kontakt med utbygger ennå for å diskutere hvordan vi kan løse dette. Vi har ønsket at hekken skal stå. Selv om det står et gjerde på innsiden av hekken er det nå så utrygt på den delen av tomta at jeg ikke tør bevege meg ut på kanten. Det er farlig innenfor gjerdet, sier Larsen.

- Sånt som kan skje

Fredrik Nordmo i Freno Eiendom AS eier tomta i Mellomveien 39 hvor det skal bygges 12 leiligheter. Da iTromsø snakket med ham var han ikke klar over at deler av granhekken på naboeiendommen har rast ut.

- Gravemaskinene forlot tomta mandag. Det er vanskelig å sikre, og jeg vet ikke om noen fornuftig metode det kunne vært gjort på. Det er dessverre sånn som kan skje, sier Nordmo.

Han er i ferd med å selge tomta og regner med den nye eieren vil starte bygging så snart som mulig.

- Hele boligprosjektet er godkjent og det er gitt byggetillatelse. Jeg regner med at det enten vil bli satt opp ny hekk eller reparert den som står der, sier Fredrik Nordmo.

ÅPNING: Deler av plenen fulgte med da granhekken forsvant utfor kanten og havnet i bunnen av tomta hvor det skal bygges ei boligblokk. Foto: Ronald Johansen