I går formiddag ble mannen (40), som er rusmisbruker, pågrepet av politiet. Noen timer senere var han igjen på gata. Nå frykter tromsøkvinnen for sitt liv.

Innestengt

– Jeg tør ikke bevege meg utendørs i frykt for å bli tatt av dage, sier 39-åringen som er utstyrt med voldsalarm.

Drapstruslene som ekssamboeren kom med overfor en slektning av kvinnen, gjorde at vedkommende gikk videre med saken. Dermed ble mannen politianmeldt på nytt – den fjerde i løpet av de siste to ukene.

Livredd

Tromsøkvinnen trodde at politiet skulle få eksen bak lås og slå denne gang. Men der tok hun feil:

– Det er livredd og det er forferdelig å vite at han går fri. Det betyr at han har fritt leide til å gjøre det han har truet med – å ta knekken på meg. Han har i den sammenhengen sagt at han ikke har noe imot å bli drapsmann. Trusselen gjelder også andre jeg omgås, forteller 39-åringen.

Bekrefter løslatelse

Leder for volds- og sedelighetsgruppen, Lene Fabek, bekrefter at 40-åringen er løslatt, men ønsker ikke å si noe om han har erkjent de faktiske forhold:

– Vi hadde ikke grunnlag for å begjære varetektsfengsling nå, men det blir vurdert fortløpende ettersom siktede har flere forhold på samvittigheten.

Besøksforbud

Det hører med til historien at 40-åringen – ved to anledninger – er ilagt besøks- og kontaktforbud av retten. Likevel har han beveget seg innenfor det området retten og politiet har satt som grense – blant annet ved og rundt tromsøkvinnens arbeidsplass i sentrum. Bare denne måneden har mannen brutt forbudet flere ganger.

Flere tiltak

Tromsøkvinnens bistandsadvokat, Ingunn Tøllefsen, sier at politiet begrunner løslatelsen med at han sonet varetekten før en straffesak kan komme opp.

– Men jeg har også fått vite at politiet vurderer å sette en form for fotlenke på 40-åringen – en elektronisk enhet som gjør at han ikke kan bevege seg innenfor området for besøksforbud.

– Det er også snakk om at han skal flytte fra byen. Skjer det, er det håp om at marerittet er over for min klient, sier Tøllefsen

Leder for volds- og sedelighetsgruppen, Lene Fabek, bekrefter at ekssamboeren er løslatt, men at politiet følger saken nøye. Foto: Tom Benjaminsen
iTromsø 18. februar